De laatste Ford Mondeo is in Europa van de band gerold

Ford Mondeo europe

Dat Ford de Mondeo in Europa ging uitfaseren in het voordeel van SUV's was al langer geweten. Nu is officieel de laatste Mondeo in Europa van de band gerold. Waardoor er een einde komt aan het 30-jarig avontuur van de Europese Mondeo.

Op maandag 4 april 2022 heeft Ford Europe een lijvig hoofdstuk in haar geschiedenisboeken afgesloten. Want na 30 jaar is de laatste Mondeo van de band gerold in Europa. Niet in Genk, wel in Valencia, waar Ford de voorbije jaren de productie van de Europese Mondeo plaatste. De laatste werd geen speciale feesteditie om het succes van het model te vieren, wel een vrij brave grijze Mondeo Clipper.

30 jaar Mondeo

Daarmee sluit Ford een hoofdstuk af van een auto die dertig jaar geleden het Amerikaanse merk uit het slop moest halen. Zes miljard dollar had Ford in 1992 veil voor de ontwikkeling van die Mondeo. Een auto die meteen moest dienen als een wereldauto. Vandaar ook zijn benaming. Want Mondeo, dat is een slechte Amerikaanse vertaling van het Franse Mondial.

Ford Mondeo europe

Vier generaties - en dertig jaar - later is het doek dus gevallen over de Mondeo. Of toch niet helemaal. Want in China wordt er nog een nieuwe generatie aan de man gebracht. Die vijfde generatie komt echter niet naar Europa. Simpelweg omdat Ford in Europa mikt op de SUV-gekte.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws