Nu officieel: Volkswagen E-Up! is terug van weggeweest (2022)

Volkswagen e-Up! 2022

De geruchten bleken gegrond: Volkswagen opent de orderboekjes opnieuw voor zijn E-Up!. De zuiver elektrische versie van de Up!-stadswagen staat momenteel al terug in de Duitse configurator, en wordt later dit jaar ook opnieuw in andere Europese landen verwacht.

Een maandje geleden kwam ons het gerucht ter ore dat Volkswagen zijn E-Up! terug in productie zou nemen. De elektrische stadswagen was een jaartje eerder nog uit de catalogus verdwenen, naar verluidt wegens het wereldwijde chiptekort, en enkel de versies op benzine en CNG konden nog besteld worden. Nu lijken ze in Wolfsburg dus toch de halfgeleiders gevonden te hebben om de productie van de elektrische versie te hervatten.

Potato, patato

Volkswagen heeft de orderboekjes voor zijn E-Up! namelijk officieel terug geopend, al is de auto voorlopig alleen nog maar verkrijgbaar in Duitsland. De constructeur belooft er echter wel meteen bij dat de elektrische Up! ook in andere Europese landen terug in de showrooms komt te staan, dus de kans zit er dik in dat je ook bij ons binnenkort opnieuw een E-Up! kan kopen. Doe dat echter liefst niet te massaal, want de verklaring voor de tijdelijke productiestop gooien ze bij Volkswagen enigszins over een andere boeg. Volgens het persbericht moesten gegadigden namelijk bijna anderhalf jaar op hun E-Up! wachten wegens zijn extreme populariteit. Te grote vraag of te weinig aanbod; het is maar hoe je het bekijkt.

Volkswagen e-Up! 2022

De Volkswagen E-Up! blijft dan ook geen slechte keuze, ondanks zijn relatief hoge leeftijd. De reguliere Up! zag namelijk al het levenslicht in 2011, gevolgd door zijn elektrische evenknie eind 2013. Door de jaren heen zag de kleine EV zijn accupakket groeien tot 32,2 kWh, waarmee de E-Up! zo’n 250 kilometer rijbereik moest halen. Zijn motortje met 83 pk nipte dan ook maar van zijn stroomvoorraad aan zo’n 12,7 kWh/100 km. In Duitsland moeten geïnteresseerden momenteel 26.895 euro voor een nieuw exemplaar over hebben, waarmee hij zichzelf ook bij ons van een plaatsje zou verzekeren in de lijst van goedkoopste EV's op de markt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 16:50
afbeelding van Adriaan

Dat is zo hard een prijs die erop geplakt is wetende dat de duitse consument toch subsidies gaat krijgen.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws