Nissan Juke Kiiro wil een beetje Batmobile zijn (2022)

Nissan Juke Kiiro 2022

Ter ere van zijn samenwerking met de nieuwste Batman-film zet Nissan zijn Juke wat extra in de verf. Letterlijk, want de speciale editie onderscheidt zich van de crossovermassa door een nieuwe carrosseriekleur en een aantal gele accenten.

Wat hebben een Mercedes-AMG GT Black Series, een Rolls-Royce Black Badge en deze Nissan Juke met elkaar gemeen? Inderdaad: niet veel, maar hun uitrustingsniveau's wijzen letterlijk op kleuren. Terwijl de meeste fabrikanten hun modellen echter een stoerdere toets geven met behulp van zwarte accenten kiest Nissan bij deze Juke voor geel, want dat is wat ‘Kiiro’ in het Japans wil zeggen.

Batman wie?

De auto ziet er op het eerste gezicht wel wat minder geel uit dan zijn naam doet vermoeden, want de Kiiro-versie wordt vooral in een nieuwe, keramiekgrijze carrosseriekleur gestoken. De velgen zijn bovendien helemaal verduisterd en ook het dakpaneel wordt voor de gelegenheid zwartgelakt en voorzien van een guitige bestickering. Het gele van de Kiiro schuilt eerder in de accenten die op elke andere Juke gewoon zilvergrijs zouden zijn, en in de stiksels van de interieurbekleding. Onderhuids blijft de auto identiek met zijn 1.0-literblokje met 114 pk, al wordt de speciale editie wel meteen mooi uitgerust.

Nissan Juke Kiiro 2022

Nissan zal deze Juke Kiiro in een beperkte oplage van 5.000 exemplaren produceren ter ere van de nieuwe Warner Bros.-film The Batman. Los van de zwarte en gele accenten verwijst de auto echter niet rechtstreeks naar de film of naar het personage in het algemeen. De kans is dus betrekkelijk groot dat de gemiddelde Juke Kiiro-koper niet helemaal op de hoogte is van de link tussen de auto en de film, maar de crossover gewoon kocht omwille van zijn funky looks. En we zouden het hem of haar niet kwalijk nemen, want de Juke komt prima weg met zijn grijs-zwart-gele jasje.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws