Nieuwe bazen: Gaat SsangYong volledig elektrisch?

SsangYong Edison Motors

Het door financiën getergde SsangYong heeft een nieuwe eigenaar gevonden. Het Zuid-Koreaanse Edison Motors neemt SsangYong over van Mahindra & Mahindra en alles lijkt er op te wijzen dat de nieuwe bazen van het merk een exclusief elektrisch line-up naar voren willen schuiven.

Eind vorig jaar kwam het gerucht al naar boven dat Zuid-Koreaanse bussenproducent Edison Motors naar alle waarschijnlijkheid het eveneens Zuid-Koreaanse SsangYong over zou nemen van Mahindra & Mahindra. Die overname wordt nu door verschillende media geconfirmeerd. Waardoor we zo goed als gerust kunnen zeggen dat de kogel door de kerk is: SsangYong is voortaan in handen van Edison Motors, een bedrijf dat zich in eigen land groot wist te maken met elektrische bussen. Voel je de elektriciteit al in de lucht hangen?

E-Motion

Volgens dezelfde informatie had Edison Motors 225 miljoen euro veil voor SsangYong, eigenlijk een koopje, als je er over nadenkt. Wat de plannen van Edison Motors zijn met SsangYong is nog niet meteen duidelijk. Al zou het niet verbazen dat het EV-minded bedrijf zo snel mogelijk SsangYong op het elektrische spoor wil zetten. De eerste stap heeft het Koreaanse merk al zelf genomen met de Korando E-Motion. Met de knowhow van Edison Motors zou het echter wel eens snel kunnen gaan. Tenminste "als". Want SsangYong zit momenteel nog op een behoorlijke schuldenberg. Waardoor er zonder twijfel de nodige schadecontrole moet uitgevoerd worden.

SsangYong is naast Kia en Hyundai het derde meest bekende Zuid-Koreaanse merk in Europa. Waar die laatste twee al eerder de handen in elkaar staken om zo een sterk front te vormen, lijkt het SsangYong maar niet te lukken om internationaal door te breken. Misschien dat een frisse wind met frisse designers, nieuwe ingenieurs en - vooral - een zak geld de boel voor goed kan omkeren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws