Mercedes EQS minder duur dankzij nieuwe basisversie (2022)

Mercedes-Benz EQS 350 Business Line

Goed nieuws voor zij die de EQS net wat te duur vonden: het model wordt ineens zo’n 30.000 euro bereikbaarder. Mercedes-Benz heeft namelijk de EQS 350 aan het gamma toegevoegd, een nieuwe basisversie met een kleinere batterij en minder vermogen.

Bij zijn lancering vorig jaar presenteerde de Mercedes-Benz EQS zich als een nieuw begin voor het merk met de ster. Dit was namelijk hun eerste EV die op een speciaal daarvoor voorzien platform ontwikkeld werd en de ontwerpers kregen zowat carte blanche om hem tot “de S-Klasse onder de elektrische auto’s” te verheffen. Het resultaat was een technologiebom met een ongezien glad design en een relatief heftig prijskaartje van zo’n 120.000 euro. Daar komt nu echter verandering in want Mercedes maakt zijn EQS een beetje toegankelijker.

Business Line

Helemaal onderin het gamma vinden we nu namelijk de EQS 350 vanaf 89.903 euro, een nieuwe basisversie met achterwielaandrijving en 292 pk. Dat is maar een 40-tal paarden minder dan zijn duurdere broertje, maar het verschil zit vooral in het accupakket. Dat gaat van 107,8 kWh naar 90 kWh aan bruikbare capaciteit, waarmee de auto nog steeds een mooie 624 kilometer zou moeten halen.

Mercedes-Benz EQS 350 Business Line interieur

Het prijsverschil schuilt niet alleen in de aandrijflijn, want de EQS 350 krijgt als eerste versie ook een eenvoudigere ‘Business Line’ naast de ‘Luxury’- en ‘AMG’-lines. Die wordt voorzien van kleinere 19-inchvelgen, laat een aantal snufjes zoals de 360°-parkeercamera en het panoramadak achterwege en krijgt een iets minder exclusief afgewerkt interieur. Echt basis wordt de EQS 350 echter nog niet want hij krijgt bijvoorbeeld nog steeds standaard adaptieve cruise control, actieve dempers, verwarmde voorzetels en zelfs navigatie met augmented reality-functie.

Of toch wachten op de EQE?

Naast deze EQS 350 blijft natuurlijk ook de 450+ verkrijgbaar vanaf 120.153 euro en de 580 4Matic vanaf 158.873 euro, al vallen die dus enkel te bestellen in ‘Luxury’- of ‘AMG’-uitvoering. Beide modellen krijgen het grotere accupakket van 107,8 kWh, maar de 450+ biedt 333 pk op de achteras en de 580 4Matic verspreidt 523 pk over de vier wielen. Helemaal bovenaan het gamma staat nog een Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+, een bliksemsnelle variant met 658 pk en een prijskaartje van 173.030 euro.

Mercedes-Benz EQS 350 Business Line achterkant

Is dat je allemaal nog steeds wat te duur? Dan kan je ook wachten op de komst van de Mercedes-Benz EQE, een iets kortere elektrische sedan met een gelijkaardig design. Die krijgt ook meteen dezelfde aandrijflijn als de basis-EQS mee, maar duikt naar alle verwachtingen nog wat onder de vanafprijs van die laatste. De exacte prijzen voor de EQE zijn momenteel echter nog niet gekend; meer informatie volgt dus nog.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws