Facelift: Skoda Karoq krijgt subtiele opfrisbeurt (2021)

Skoda Karoq 2021

Je populaire auto’s moet je koesteren, dat weten ze bij Skoda ook. Daarom krijgt hun middelgrote SUV, de Karoq, nu een welverdiende facelift. Het recept blijft daarbij ongewijzigd maar de auto wordt uiterlijk en innerlijk subtiel gemoderniseerd.

De Karoq staat alweer sinds 2017 in het Skoda-gamma, waar hij post vat tussen de grote Kodiaq en de later gepresenteerde, compactere Kamiq. De grootste broer kreeg eerder dit jaar al een facelift en nu ondergaat de Karoq een gelijkaardige opfriskuur. Daarbij blijven de Tsjechen grotendeels van het bestaande motorengamma af maar brengen ze een aantal wijzigingen aan in het design en de technologie.

Interieur met vegan-optie

Aan de voorzijde herken je de nieuwe Karoq voortaan aan een grotere, meer hoekige grille en hertekende verlichting. Daarbij worden de koplampunits wat slanker en krijgt de dagrijverlichting een knikje in wat voorheen een kaarsrechte lijn was. Voor de dimlichten is trouwens voor het eerst full LED-matrixtechnologie verkrijgbaar. Het extra lichtblokje dat Skoda’s SUV’s inmiddels typeert is ook nog steeds van de partij, maar het ontwerp werd gewoon horizontaal gespiegeld voor een meer dynamische look. Het omgekeerde lijkt dan weer te zijn gebeurd achterop de auto, waar de lichtunits het hoekige aspect van voor de facelift achterwege laten voor een rechtlijniger ontwerp.

Skoda Karoq 2021 achterkant

Binnenin herkennen we meteen Skoda’s strakke stuur met twee spaken, dat we voor het eerst in de nieuwe Octavia te zien kregen. Verder blijft het dashboard op het oog ongewijzigd, al schuilt er achter het aanraakscherm wel een vernieuwd, geconnecteerd infotainmentsysteem. Daarnaast is ook het digitale instrumentarium standaard aanwezig op elke Karoq, met de keuze uit een exemplaar van 8 inch of eentje van 10,25 inch groot. Daarnaast debuteert er met de facelift nog een tweede onzichtbare aanpassing, want je kan de Karoq voor het eerst ook bestellen met een interieur uit vegan, gerecycleerde materialen.

Enkel verbranding

Naast het milieubewuste interieur raakt Skoda ook onderhuids aan de ecologische voetafdruk van de Karoq, al gaan ze ook hier subtiel te werk. Zo krijg je nog steeds enkel de keuze uit aandrijflijnen met verbrandingsmotoren, maar kregen die wel een aantal aanpassingen die de CO2-uitstoot ten goede moeten komen. Het benzine-aanbod begint bij een 1.0-liter TSI-driecilinder met 110 pk, gaat door langs de 1.5-liter TSI met 150 pk en eindigt bij de 2.0 TSI met 190 pk. Op dieselvlak vind je sowieso een 2.0-liter TDI-blok in het vooronder met de keuze uit 116 of 150 pk aan vermogen. De krachtigste benzinemotor is verkrijgbaar met een DSG-automaat met 7 verzetten, en de krachtigste dieselversie kan daarnaast ook nog eens van vierwielaandrijving voorzien worden.

Skoda Karoq 2021 interieur

De vernieuwde Skoda Karoq komt vanaf volgend jaar in de showrooms te staan. Prijzen zijn momenteel nog niet bekend, maar verwacht gezien het gelijkaardige motorenaanbod geen al te grote wijzigingen ten opzichte van de huidige prijslijst.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws