Mazda CX-50: Ruige SUV voor Amerikaanse markt (2021)

Mazda CX-50 2021 USA

Mazda lanceert voor de Noord-Amerikaanse markt een nieuwe SUV. Die CX-50 mag je zien als het stoerdere broertje van de CX-5. Europese klanten zullen moeten wachten op grotere broer CX-60 die wel naar onze contreien komt.

De komenden maanden gaat Mazda een rist nieuwe modellen tevoorschijn toveren. Modellen die allemaal het CX-prefix zullen gebruiken. Specifiek gaat het over de CX-50, CX-60, CX-70, CX-80 en CX-90. De eerste van die familie is nu gelanceerd. Met de CX-50 starten de Japanners hun golf van vernieuwing in Noord-Amerika.

Ruige CX-5

Want meteen voor de goede orde: Mazda heeft geen plannen om de CX-50 in Europa aan de man te gaan brengen. Zonde, want de CX-50 mag je gerust zien als een CX-5 die zijn sierlijkheid inwisselt voor een schepje stoerheid. Uitgeklopte wielkasten, plastiek rondom die wielkasten en scherpere bumpers, het staat de CX-50 wel. Op het eerste gezicht zou je denken dat de CX-50 koetswerkpanelen gebruikt van de CX-5 maar dat is dus niet het geval.

Mazda CX-50 2021 USA

Hetzelfde kan gezegd worden over het interieur, want ook daar krijgt de CX-50 zijn eigen aankleding. Mazda blijft vasthouden aan een minimalistische aanpak waardoor enkel de verticale ventilatieroosters in het oog springen.

Geen voorproefje

Hoewel initieel werd gedacht dat de CX-50 zou dienen als motorisch voorproefje voor de internationale markt, liepen we misschien wat te hard van stapel. Want hoewel Mazda aan de vooravond staat van een nieuw generatie zes-in-lijn-motoren en elektrificatie, schuift Mazda de CX-50 initieel naar voren met een vrij brave 2.5-liter viercilinder turbobenzine.

Mazda CX-50 2021 USA

Volgend jaar zal Mazda de spotlight op Europa schijnen met de introductie van de CX-60 en CX-80. Beide wagens zullen op een nieuw achterwielaangedreven platform staan en in het geval van de CX-80 plaats kunnen bieden aan zeven inzittenden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Pamphiel 15:23
afbeelding van Pamphiel

Laat maar komen naar Europa. Trouwens is dit geen Toyota corolla cross?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws