Fiat haalt Ulysse terug vanonder het stof

Fiat Ulysse

Tot 2010 had Fiat de Ulysse in haar cataloog staan, een monovolume die zijn genen deelde met de Peugeot 807. Na een hiaat van elf jaar halen de Italianen de naam terug vanonder het stof. Ditmaal echter niet voor een monovolume, wel voor een personenbusje.

Moest je onder een steen hebben geleefd; Fiat maakt tegenwoordig deel uit van de groep Stellantis, een gigant in autoland met onder andere Peugeot, Citroën, Fiat, Alfa Romeo, Jeep en Opel in de cataloog. Het gevolg is dat de merken lekker in elkaars garage kunnen kijken om leentjebuur te spelen. Fiat doet dit nu met de nieuwe generatie Ulysse, want in essentie is dit een Opel Zafira/ Peugeot Traveller/ Toyota Proace Verso/ Citroën SpaceTourer met een Fiat-smoel.

Espace achterna

Moest de naam Ulysse nog een belletje doen rinkelen, tussen 1994 en 2010 leverde Fiat een monovolume onder die naam, in samenwerking met Peugeot. De mythe gaat dat Peugeot een conceptidee van het Franse Matra afwees waarna Matra met die "Espace concept" richting Renault trok. De productieversie van die Espace was een waar verkoopsucces waardoor Peugeot in allerijl de handen in elkaar sloeg met Fiat voor de ontwikkeling van een eigen monovolume.

Fiat Ulysse

Nu, 27 jaar na datum, delen Peugeot en Fiat terug de genen voor een monovolume. Al is het iets correcter om te praten over een personenbusjes. Want de Ulysse is in essentie een Scudo bestelbusje met plaats voor passagiers. Net zoals zijn broeders komt er op termijn ook een e-Ulysse op de planning die een accu van 75 kWh koppelt aan een elektromotor van 136 pk. Begin volgend jaar kan je bij Fiat binnen springen voor de nieuwe Ulysse.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws