Good guy Audi geeft oude e-tron gratis groter rijbereik

Audi e-tron software update range

Kocht je in 2018 of 2019 een Audi e-tron, dan krijg je van het Duitse automerk nu via een software-update gratis 20 kilometer extra range. Zeg nu nog eens dat de Duitsers voor elke schroef een euro vragen.

De evolutie van de elektrische auto gaat zo snel dat exemplaren van enkele jaren geleden al een kleine technische achterstand hebben tegenover de modellen die je vandaag kan kopen. Toch valt daar nog een mouw aan te passen, zoals Audi vandaag toont. Want door het verder finetunen van software kunnen nu ook "oudere" e-trons genieten van een gratis rangeboost.

Garagebezoekje

De term "oud" moet je trouwens met een korrel zout nemen. Want specifiek gaat het over e-tron 55 Quattro's die zijn gebouwd tussen september 2018 en november 2019. Exemplaren die na die data werden gebouwd kregen van Audi nieuwe hardware aan boord en een software-update om de theoretische range op te tillen naar 441 km. Die software komt nu ook naar de oudere modellen. Goed voor maximaal 20 extra kilometers range per lading.

Audi e-tron software update range

De grootste impact is het vergroten van de netto-capaciteit van de accu. Daardoor kan je voortaan maximaal 86 kWh opsouperen van de 96 kWh grote accu. Daarnaast wist Audi via software de verliezen in de motor te verminderen en de thermische efficiënte te verhogen. Hoewel zo'n subtiele update bij Tesla al jaar en dag gemeengoed is via "over the air"-updates zullen eigenaars van een e-tron 55 Quattro wel even via de garage moeten passeren. Want de e-tron valt niet te updaten vanop afstand.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws