Porsche bevestigt komst 718 Cayman GT4 RS

Porsche 718 Cayman GT4 RS 2021

Porsche bereidt zich voor op een nieuwe première volgende maand. Dan krijgt de extreme 718 Cayman GT4 het gezelschap van de nog radicalere GT4 RS.

Twee jaar geleden stelde Porsche opnieuw een GT4-versie voor van zijn 718 Cayman, een variant die zich nog meer op circuit richt dan de meer burgerlijke Caymans. Dat was de tweede keer in de geschiedenis dat Porsche het GT4-logo van stal haalde om op de bips van zijn coupé met middenmotor te kleven. Nu krijgt die Cayman voor het eerst in de geschiedenis een RS-logo.

Porsche 718 Cayman GT4 RS 2021

Standaarduitvoering

Voor het doek in november van de 718 Cayman GT4 RS gaat, wil Porsche nog niet veel informatie lossen. Tenminste: technische informatie, want we krijgen wel al foto’s te zien en beeldmateriaal van de ronde die deze nieuwe GT4 RS neerzette op de Nürburgring tijdens een van de laatste testsessies. Porsche monteerde een racezetel maar zegt wel dat een notaris de standaarduitvoering van de GT4 RS bevestigde. Zo zal het Michelin Pilot Sport Cup 2 R-rubber dat de Stuttgarters gebruikten als optie worden aangeboden op de productieversie.

Flink pak sneller

Hoe snel deze nieuwe Porsche 718 Cayman GT4 RS nu precies over de Nordschleife knalde? Wel, over het traject van 20,832 kilometer deed testpiloot van dienst Jörg Bergmeister - what’s in a name? - 7’09”300. Het iets kortere traject van 20,6 kilometer nam 7’04”511 in beslag. Dat stuk werd bij de ‘gewone’ GT4 als benchmark gebruikt, waardoor deze nieuwe GT4 RS maar liefst 23,6 seconden sneller is dan zijn kleinere broer. Welke trucs Porsche daar verder nog voor gebruikt? Daarvoor is het nog enkele weken wachten...

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 07:23
afbeelding van Techno Patat

Weer een auto bij die 9.000 toeren trekt! Heeerlijk!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws