Welles-nietes: nu toch geen salon van Genève in 2022

Autosalon Genève 2022 gecanceld

Na de verzekering dat het salon van Genève na twee afgelaste edities zeker door zou gaan, zet de organisatie van de Geneva Motor Show toch een streep door editie 2022.

In 2020 werd het salon van Genève op het laatste nippertje geannuleerd. Dat salon zou plaatsvinden aan de vooravond van wat een wereldwijde pandemie zou worden, en bleek toen uiteraard geen goed idee. Die pandemie liep vlotjes uit tot dit jaar, waardoor ook editie 2021 eraan moest geloven.

Autosalon Genève 2022 gecanceld

Ook hier microchips

Toch was de organisatie van een van de meest prestigieuze algemene autosalons ter wereld ervan overtuigd dat de derde keer de goede keer zou worden. De datum, februari 2022, was zelfs al geprikt. Gisteren bleken de uitlopers van de coronapandemie editie 2022 dan toch fataal te worden. Onzekerheden rond reisbeperkingen, budgetherzieningen en het wereldwijde microchiptekort zorgen ervoor dat heel wat standhouders en vaste bezoekers vier maanden voor de opening hun aanwezigheid nog steeds niet konden bevestigen.

Autosalon Genève 2022 gecanceld

”Uitstel, geen afstel”

“We zien deze beslissing als uitstel, geen afstel”, aldus saloncomitévoorzitter Maurice Turrettini. “Ik ben ervan overtuigd dat de Geneva International Motor Show in 2023 sterker dan ooit terug zal komen”. Of dat effectief het geval zal zijn, valt nog te bekijken. De hamvraag is immers hoe dodelijk drie afgelaste edities voor een autobeurs zijn. De organisatie heeft alvast een plan B in Qatar op poten gezet, waardoor editie 2019 wel eens de laatste echte editie aan de oevers van het meer van Genève zou kunnen geweest zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws