Officieel: MG ZS EV facelift doet het met 72 kWh, blijft spotgoedkoop (2021)

MG ZS EV facelift 2021

MG lanceert per direct een opgefriste versie van haar ZS EV. Die zegent de compacte elektrische crossover met een indrukwekkende range van 440 km dankzij een "Long Range" accu van 72 kWh. In een later stadium volgt ook nog een 51 kWh Standard Range met 320 kilometer range. En dat vanaf 31.985 euro.

Met de ZS EV zette MG het EV-landschap vorig jaar wat op haar kop. Niet door uit te pakken met hallucinante prestaties, wel door een ruime elektrische crossover naar voren te schuiven voor de prijs van een kleine elektrische hatchback. Nu, amper één jaar later voert MG een doorgedreven facelift door die de crossover zegent met een serieus stuk extra range en een aangepast design.

Aangescherpte looks

In de basis blijft de ZS EV dezelfde auto. Al besloot MG de EV-variant visueel harder te onderscheiden van zijn benzinebroertje die je niet bij ons kan krijgen. Voortaan krijgt de ZS EV een dichtgewerkte snuit met scherpere koplampen en een in de grille geplaatste oplaadklep. Achteraan beschikt de ZS EV dan weer over een subtiel aangepaste bumper en nieuw lichtsignatuur. De flank blijft identiek maar nieuwe velgendesigns moeten de elektrische crossover een frisser voorkomen geven. Al blijft hij ook na de facelift wat onwennig hoog op z'n pootjes staan.

MG ZS EV facelift 2021

Aan de binnenkant herwerkt MG het dashboard. Zo tekenen voortaan twee fraaie digitale schermen present. De éne vervangt de klassieke instrumentcluster, de andere het huidige infotainmentsysteem. Dankzij dat nieuwe systeem kan de ZS EV nu ook gebruik maken van een app om vanop afstand de laadtoestand in het oog te houden, samen met nog een rist andere functies. Spraakassistent "Hey MG" maakt eveneens zijn opwachting. Waardoor de crossover helemaal bij de les is met de nieuwste technologieën.

Indrukwekkende range

Dé grote vernieuwing zit 'm echter onder het carrosserie. Want MG stuurt de huidige accu van 44.5 kWh op pensioen. Vanaf de facelift krijg je de keuze uit twee accu-varianten. Het gaat dan over een Standard Range met een batterij van 51 kWh die een WLTP-range van 320 kilometer voor kan leggen en een Long Range die een forse accu van 72 kWh gebruikt en daardoor 440 km ver kan geraken volgens de WLTP-cyclus. Opladen kan voortaan dan weer aan 11 kW AC. Ga je vergelijken met de real life range van de huidige ZS EV (220 km real life, 263 km WLTP), dan is deze upgrade een aangename verrassing. Want de beperkte range van het huidige model durfde klanten wel eens afschrikken.

MG ZS EV facelift 2021

Of die forse accu's een bom onder de prijs leggen? Eigenlijk niet. Zo zal de ZS EV Standard Range beschikbaar zijn vanaf 31.985 euro. De ZS EV Long Range is dan weer verkrijgbaar vanaf 35.985 euro. Als je dan weet dat MG eigenlijk standaard full-option exemplaren naar voren schuift. Dan is dit bijna hallucinant goedkoop. Om je een idee te geven: de kleinere Peugeot e-2008 met accu van brutto 50 kWh kost minimaal 34.271 euro. Eind dit jaar verschijnt de ZS EV facelift in de showroom, januari 2022 start het merk met leveringen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws