Lancia CEO: Delta komt terug als EV

Lancia Delta EV

Moederbedrijf Stellantis geeft het wat in de vergetelheid geraakte Lancia tien jaar de tijd om zichzelf terug op de kaart te zetten. Lancia's nieuw CEO Luca Napolitano hoopt met een nieuwe generatie van de Delta het Italiaanse merk te laten herrijzen uit haar assen. Een nieuwe Delta is onderweg! Al wordt die wel elektrisch.

Het was niemand minder dan kersvers CEO van Lancia Luca Napolitano die de terugkeer van de Delta aankondigde tegenover één van de grootste Italiaanse kranten (Corriere della Sera). In een gesprek met die krant liet de Italiaan weten dat hij goed genoeg begrijpt dat zowat iedereen zit te wachten op een nieuwe generatie van de Delta. Waardoor de wagen dus zeker niet mag ontbreken in de toekomstplannen van het merk. En jawel, de Delta komt terug! In welke vorm juist?

Broederschap

Napolitano benadrukte alvast dat de nieuwe generatie Delta de kernwaarden van de originele versie hoog in het vaandel zal dragen. Het gaat dan over een auto die emotie uitstraalt, een wagen die Lancia's manifest van progressie en technologie moet zijn. Marketinglingo natuurlijk. Al is het interessant om weten dat de CEO nu al weet te zeggen dat de Delta volledig elektrisch zal zijn. Kijken we dan even naar de Stellantis-groep en de merken die in die groep zitten. Dan kan de Delta wel eens een Italiaanse broertje worden van de op til staande elektrische 308 van Peugeot.

Lancia Delta EV

Technische details zijn er momenteel uiteraard nog niet. Want de groep is nog volop bezig met de ontwikkeling van een nieuwe generatie elektrische platforms. Dit wil natuurlijk zeggen dat de nieuwe Delta nog even op zich zal laten wachten. Napolitano zegt dat we ten vroegste binnen 2026 de Delta te zien krijgen. Binnen vijf jaar dus. Niet dat dit wil zeggen dat Lancia de komende jaren op haar lauweren gaat rusten. Eerst zal het merk in 2024 nog een nieuwe generatie van de Ypsilon lanceren. Een model dat nu nog haar fundamenten deelt met de huidige Fiat 500 en het exceptioneel goed doet op thuismarkt (en enige markt) Italië. Benieuwd of Lancia met een elektrische Delta zichzelf terug op de kaart kan zetten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Edison 20:02
afbeelding van Edison

Bravo, laat maar komen!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws