FV Frangivento Sorpasso GT3 pleegt aanval op maag en netvlies (2021)

FV Frangivento Sorpasso GT3

Het Turijnse FV Frangivento heeft zich gespecialiseerd in het bouwen van supercars op maat. Hartchirurg Dr. Abdallah Raweh mag zich voortaan eigenaar noemen van zo'n uniek stuk, de Sorpasso GT3. Best wel niet vertellen dat dit stiekem een Audi R8 in een veel lelijkere verpakking is. De man krijgt misschien nog wel iets aan zijn...

Dat het niet gemakkelijk is om een supercarbedrijf uit de grond te stampen. Vraag dat maar aan alle kleine producten die doorheen de jaren met stille trom verdwenen. Want voor elke geslaagde Pagani, Koenigsegg of Rimac zijn er tig andere bedrijven die nooit tot in het stadium van levensvatbaarheid komen. FV Frangivento zweeft wat tussen beiden. Want nee, het is nog geen gerespecteerde supercarbouwer maar ja, het heeft al wel haar eerste auto aan een klant geleverd. Dat die echt als een visitekaartje voor het merk geldt?

Ach, euhm, tja

Maak kennis met de FV Frangivento Sorpasso GT3, een auto die het niet verkeerd zou doen in de wereld van Grand Theft Auto. In de échte wereld is de Sorpasso GT3 vooral een harrewar van lijnen die weinig met elkaar te maken hebben. Alsof een McLaren 720S, Pininfarina Battista en Bugatti Veyron met elkaar werden versmolten. Op een gegeven moment wordt design pure kitsch, dat bewijst deze Sorpasso GT3. Kijk maar eens naar de derrière met opvallende uitlaten.

FV Frangivento Sorpasso GT3

Het interieur weet gelukkig wat geloofwaardigheid uit de brand te slepen, want dat ziet er opvallend mooi afgewerkt en fraai vormgegeven uit. Wacht, dat komt omdat dit interieur in zijn volledigheid werd overgenomen van de Audi R8 die dienst doet als donorwagen. Ach, op het digitale scherm pal voor de neus staat dan weer wel geen afbeelding van de R8 maar wel van de Sorpasso GT3. Dat is dan weer wel een mooi detail. Dat de auto bij zijn presentatie (en overhandiging aan de kersverse eigenaar) bijna zonder brandstof zit... dat lijkt ons dan weer knullig.

Wel pittig!

Zoals hierboven vermeld baseert deze FV Frangivento Sorpasso GT3 zich op de fundamenten van de Audi R8 van de laatste generatie. Daardoor achterin een 5.2-liter V10 die dankzij een compressor op elke cilinderbank maar liefst 880 pk naar de vier wielen weet te sturen. Daardoor is een sprint naar de honderd in 2.9 seconden mogelijk en stuif je door tot maar liefst 345 km/u. Qua cijfers kan dat dan weer tellen natuurlijk.

FV Frangivento Sorpasso GT3

Wat deze Sorpasso GT3 de heer Raweh uiteindelijk heeft gekost? Dat valt moeilijk te zeggen. Wel is het Italiaanse merk fier op het feit dat het klanten 30 dagen laat meelopen tijdens de assemblage van hun supercar. Zo mag je in gesprek gaan met de ingenieurs en designers om zo je ultieme auto te creëren. De vraag is natuurlijk of té veel klantenvrijheid het uiteindelijke product ten goede komt. Dat bewees The Simpsons tenslotte al in 1991 met The Homer...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws