Rolls-Royce Spectre: eerste elektrische Rolls in 2023

Rolls Royce Spectre 2021

Rolls-Royce heeft een datum en een modelnaam gekleefd op zijn eerste elektrische model: de tweedeurscoupé Spectre moet in 2023 de rangen van het Britse luxemerk gaan vervoegen.

De Britse luxeconstructeur Rolls-Royce laat in zijn toekomstkaarten kijken. Tegen 2030 wil Rolls alleen nog maar elektrische modellen verkopen – niet toevallig de datum waarop de thuisbasis, het Verenigd Koninkrijk, de verkoop van nieuwe verbrandingsmotoren wil verbieden. De eerste elektrische Rolls gaat nu een uitgebreide testfase in. Het debuut staat gepland in 2023, zodat de eerste klanten de sleutels tegen het einde van dat jaar in ontvangst kunnen nemen.

Rolls Royce Spectre 2021

Tegelijk laat Rolls-royce al weten hoe dat eerste elektrische model gaat heten. ‘Spectre’, een naam die even duidelijk uit het synoniemenwoordenboek voor ‘geest’ is geplukt als Ghost, Phantom en Wraith. Kijk je trouwens goed naar de vormen onder de camouflagewrap, dan ziet het ernaar uit dat de Rolls-Royce Spectre de elektrische opvolger wordt van de Wraith. De Spectre wordt dus een tweedeurscoupé met langzaam aflopende daklijn.

Rolls Royce Spectre 2021

Voor Rolls-Royce wordt de Spectre dus de eerste productieklare EV. Eerder experimenteerden de Britten al met een elektrische Phantom, in de vorm van de 102EX uit 2011, en met een abstracter conceptmodel uit 2016, de 103EX.

Rolls Royce Spectre 2021

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws