BMW frist range op: Meer automaat voor X1/X2, nieuwe motoren 4 Reeks cabrio, speciale reeks i3 (2021)

BMW 4 Reeks Cabrio, X1, X2, i3 update

BMW geeft enkele producten binnen haar line-up een najaarsupdate. Specifiek gaat het over de X1, X2, 4 Reeks cabrio en i3. Onder andere nieuwe motoren en een speciale uitzwaaireeks tekenen present.

BMW heeft de smaak van het updaten te pakken. Niet enkel zijn er de Life Cycle Impulses (BMW-jargon voor facelifts), tussendoor update het ook nog subtiel haar gamma. Voor het najaar staan er wat nieuwigheden voor de X1, X2, 4 Reeks en i3 te wachten. Wat er juist zoal nieuw is?

X1 & X2: Standaard automaat op xDrive

Vanaf najaar 2021 is de 8-trapsautomaat standaard op alle xDrive-uitvoeringen van de X1 en X2. Waardoor enkel de 18i, 16d en 18d met voorwielaandrijving nog gebruik maken van een manuele zesbak. Zonder twijfel is deze beslissing een gevolg van de strengere emissieregels. Want de versies met automaat weten een lagere CO2-uitstoot voor te leggen.

BMW 4 Reeks Cabrio, X1, X2, i3 update

4 Reeks Cabrio: Aanvulling van gamma

Stappen we even door naar de 4 Reeks Cabrio, dan zien we dat BMW het gamma van de dakloze Duitser aanvult. Daardoor is de cabrio verkrijgbaar in 3 nieuwe smaken. Specifiek gaat het over de M440i met achterwielaandrijving, de 430i xDrive en de M440d xDrive. Die eerste stuurt een trotse 374 pk via zijn zescilinder naar de achterwielen, de laatste gebruikt een dikke zescilinder diesel om 340 pk en 700 Nm naar de vier wielen te sturen.

BMW 4 Reeks Cabrio, X1, X2, i3 update

i3: Laatste zwanenzang?

Voor de elektrische i3 rolt BMW een tot wereldwijd 2.000 stuks beperkte reeks. Het gaat over de Unique Forever Edition. Hoewel BMW niet spreekt over een laatste editie van haar elektrische hatchback, lijkt het einde van de 8 jaar oude i3 en i3s stilaan wel in zicht. De speciale editie is beschikbaar in twee kleurstellingen (Aventurine Red metallic met Frozen Metallic accenten & Storm Bay metallic met Frozen E-Copper accenten) en krijgt een uniek donkeren interieur met "Unique Forever" in de hoofdsteunen geborduurd.

Vanaf november 2021 gaan deze updates in effect.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws