Eindelijk officieel: Tesla Model S Plaid is recordhouder op Nürburgring voor snelste EV (2021)

Tesla Model S Plaid Nurburgring

Al sinds de lancering van de 1.020 pk sterke Model S Plaid roeptoetert Tesla-baas Elon Musk dat hij de snelste elektrische sedan in serieproductie heeft. Nu heeft hij ook de data om dat te bewijzen, want de Model S Plaid heeft officieel de Porsche Taycan Turbo S het nakijken gegeven op de Nürburgring.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, de recordtijd van de Model S Plaid. Zo doet het gerucht de ronde dat de eerste poging een tijd terug geen succes was en dat de daaropvolgende pogingen werden geplaagd door oververhitting en zelfs crashes. Nu is het echter officieel. Echt officieel, want zelfs de Nürburing heeft de rondetijd van de Model S Plaid geconfirmeerd met Andreas Simonsen achter het stuur. De 31-jarige Zweedse coureur wist een tijd van 7:35.579 minuten neer te zetten. Zo maar even 6,5 seconden sneller dan een Porsche Taycan Turbo S.

En dan?

De grote vraag is natuurlijk hoe nuttig dit record is. Want eerlijk is eerlijk, hoewel deze Model S Plaid pronkt met 1.020 pk en 1.400 Nm koppel is hij amper 5 seconden sneller dan de nieuwe Audi RS 3 met 400 pk en nog steeds trager dan een Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio en Mercedes-AMG GT 4-Door GT63 S. Het lijkt er dus vooral op dat Elon Musk vooral Porsche een veeg uit de pan wou geven.

Tesla Model S Plaid Nurburging

Of het verhaal hier ten einde komt? Hoogstwaarschijnlijk niet. Want zonder twijfel plot Porsche nu al revanche met een gekietelde Taycan. Musk wou alvast angst inboezemen door via sociale media te laten weten dat er nog marge zit op de tijd van de Model S Plaid. Niet in het minst omdat de hypersnelle elektrosedan momenteel niet uitgerust is met koolstofkeramische remmen en semi-circuitbanden. Binnenkort een Track Pack voor je Model S? Het zou zo wel eens kunnen...

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 20:14
afbeelding van andre123

in een tijd waar pure snelheid totaal overbodig is geworden zou men beter zijn energie en middelen steken in het verder opdrijven van de batterijen en range ipv geld blijven steken in het altijd maar weer verhogen van prestatie's die je nergens kunt benutten.
nutteloos speelgoed voor snobs.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws