Officieel: Kia toont nieuwe Sportage voor Europa (2021)

Kia Sportage 2021 Voorzijde

In aanloop naar het IAA in München geeft Kia alvast officiële beelden vrij van de nieuwe Sportage. Opnieuw, want enkele maanden geleden toonde het de nieuwe generatie Sportage al eens. Dit wordt de versie voor Europa, en Kia lost ook meteen meer details over de technologie.

Dat er een nieuwe Sportage zit aan te komen, leerden we eerder al. Sterker nog: Kia toonde zijn SUV zelfs al in vol ornaat aan de wereld. Wat ze er toen niet bij vertelden, is dat de beelden die ze vrijgaven niet de Sportage voor Europa toonden, maar wel die voor de rest van de wereld. Kia geeft zijn populaire SUV namelijk voor het eerst in zijn 28-jarige bestaan een specifieke variant voor het Oude Continent.

Tijgerneus met boomerangs

Om in de smalle straatjes en kleine parkeerplaatsjes van dat Oude Continent te kunnen passen, heeft de Kia Sportage die we eerder zagen wat aan zijn postuur moeten werken. Zo is de Europese versie met zijn lengte van 4,51 meter zo’n 14 centimeter korter dan het internationale exemplaar en is ook de wielbasis wat gekrompen. Desondanks zou er voldoende ruimte moeten overblijven: je kan in de koffer nog steeds een mooie 591 liter kwijt en Kia spreekt zelfs over de beste beenruimte voor achterpassagiers in zijn klasse.

Kia Sportage 2021 achterzijde

Uiterlijk vertoont deze Sportage echter nog veel gelijkenissen met de eerder getoonde versie. Zo herkennen we meteen de nieuwe designtaal van Kia met zijn kenmerkende tijgerneusgrille en boemerangvormige dagrijlichten. Ook aan de binnenzijde wachten ons geen verrassingen: het dashboard is identiek voor de Europese en de internationale Sportage. Je vindt er dus een digitaal bestuurdersdisplay dat als één geheel lijkt over te lopen in het aanraakscherm, en een mooi aantal fysieke knoppen.

Elektrificatie alom

Kia lanceert zijn nieuwe Sportage met alle vormen van hybridisering die je kan bedenken. Om te beginnen staan er twee mild hybrid-aandrijflijnen in het gamma: eentje op basis van een 1.6-liter dieselmotor met in totaal 136 pk en eentje met de 1.6-liter T-GDI-benzinemotor, goed voor 150 pk. Daarnaast komen er voor het eerst ook een zelfladende hybride met een vermogen van 230 pk en een plug-inhybride met 265 pk en een batterijpakket van 13,8 kWh groot. Het buitenbeentje is de dieselmotor met 115 pk; die moet het zonder elektrohulp stellen.

Kia Sportage 2021 interieur

Nog een primeur voor de Sportage is de aanwezigheid van een Terrain-rijmodus die de auto wat meer SUV-waardige terreineigenschappen zou moeten geven. Daarnaast wordt het nieuwe model ook voorzien van heel wat veiligheidssystemen die Kia samenvat onder de noemer ‘DriveWise’. Dit bevat onder andere adaptieve cruise control die op basis van navigatiegegevens rekening houdt met snelheidsbeperkingen en een noodremassistent die ook botsingen met tegenliggers bij het links afslaan helpt voorkomen.

De Europese versie van de nieuwe Kia Sportage beleeft zijn debuut op het IAA-autosalon in München van 7 tot 12 september.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws