Volvo: elektrische XC40 Recharge krijgt nieuwe instapversie

Volvo XC40 Recharge Single Motor 2021

Volvo geeft zijn elektrische SUV, de XC40 Recharge, een instapversie. Die gebruikt nog één elektromotor en moet op een volle lading zo’n 400 kilometer ver geraken.

Net als Polestar een tijdje geleden bij de 2 deed, voegt ook Volvo een nieuwe motorversie toe aan zijn elektrische XC40 Recharge. De compacte SUV, die zijn CMA-basis deelt met de Polestar 2, was tot nu toe alleen verkrijgbaar als P8 AWD, oftewel de Recharge Twin. Die beschikt over twee elektromotoren van in totaal 408 pk en 660 Nm en een batterij van 78 kWh, waardoor hij 416 kilometer ver geraakt.

Kleinere batterij

Nu komt daar een versie bij met één elektromotor. Die bevindt zich op de vooras en is goed voor 231 pk en 330 Nm. De batterij wordt wel iets kleiner: ze heeft een capaciteit van 69 kWh. Dat neemt niet weg dat ook deze ‘instapversie’ als Single Motor op een volle lading eveneens een rijbereik van zo’n 400 kilometer kan voorleggen.

De XC40 Recharge Single Motor gaat vanaf dit najaar in productie in Gent en in China. Hij verlaagt de instapprijs van de elektrische Volvo XC40 naar 46.400 euro. De nieuwe Volvo C40 Recharge biedt de instapversie met enkele elektromotor (voorlopig) niet aan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws