Honda kondigt wederkeer Integra aan

Acura Integra teaser

Honda kondigt de revival van de Integra coupe aan. Al kan je er geld op inzetten dat die Europa voorbij zal rijden.

De Honda Integra, vanaf de derde generatie een favoriete basis voor tuners over de gehele wereld. Met een indrukwekkend chassis en snerpende VTEC. Hoewel het Japanse merk internationaal sinds 2006 geen Integra meer aanbiedt, kondigt het merk met trots een nieuwe generatie aan. Of iets correcter: Amerikaanse tak Acura kondigt de wederkeer aan.

Rijders-DNA

Volgens de mensen bij Acura zal de alweer vijfde generatie van de Integra dezelfde rijders-DNA bevatten als zijn voorgangers. Belangrijk: de nieuwe Integra wordt daadwerkelijk een coupé en niet één of andere crossover (we kijken naar jou, Ford Puma). Veel meer details zijn er nog niet geweten. Al toont een eerste teaserbeeld een scherpe snuit met de Integra-letters, een knipoog naar zijn voorgangers die ook de naam in reliëf op de voorbumper hadden.

Turen we even naar de geruchten die de ronde doen, dan zal Honda zowel een 1.5-liter als een 2-liter variant naar voren schuiven. Een Integra Type-R met +300 pk zit ook in de pijplijn. Zonder twijfel zal de Integra zijn onderstel delen met de huidige generatie Civic. Volgend jaar al wil Honda/Acura de Integra lanceren. De kans dat hij naar Europa komt is klein. Gezien Honda in onze contreien de focus wil leggen op EV's en crossovers.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws