Officieel: elektrische BMW iX3 gaat al aan de facelift (2021)

BMW iX3 facelift 2021

Ruim een jaar na zijn debuut krijgt de elektrische BMW iX3 een facelift. Die werkt vooral het uiterlijk hier en daar bij, maar laat de technische kant van de zaak ongemoeid.

Vorige zomer hield BMW de iX3 boven de doopvont, de elektrische variant van de X3. Die laatste had al enkele dienstjaren op de teller, en kreeg daarom twee maand geleden een facelift. De verwante iX3 is nu aan de beurt. Die krijgt – hoe kan het ook anders? - een iets groter ‘radiatorrooster’ en nieuwe koplampen, die iets smaller zijn dan voordien. BMW monteert voortaan standaard een M Sport-pakket voor de bumpers, en achteraan moet een zwarte omranding de achterlichten nog meer doen opvallen. 19-duimsvelgen zijn standaard, voor 20-duimsexemplaren moet je opleggen.

BMW iX3 facelift 2021

Twee uitvoeringen

Binnenin vlij je je bips voortaan standaard neer in sportzetels. Het instrumentenpaneel krijgt een opgefrist ontwerp, de startknop verhuist van plaats en de schermgrootte van het standaard Live Cockpit Professional-systeem neemt toe tot 12,3 duim. De uitvoeringen hergroepeert BMW in twee versies: Inspiring en Impressive. De eerste staat op 19-duimsvelgen, krijgt onder meer een adaptieve ophanging, elektrische zetels en een draadloze lader voor je smartphone. De tweede uitvoering doet het met 20-duimsvelgen en voegt er onder meer nog akoestische beglazing, gebarenbediening, een head-updisplay en een Harman/Kardon-geluidsiinstallatie aan toe.

BMW iX3 facelift 2021

Prijzen

Mechanisch wijzigt er niets aan de BMW iX3. Je krijgt dus nog steeds een elektromotor van 286 pk (210 kW) en 400 Nm, die de achterwielen aandrijft en de iX3 naar 100 km/u stuurt in 6,8 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 180 km/u. De voeding voor de elektromotor haalt de BMW uit een batterij van 80 kWh, waarvan je 74 kWh concreet kunt gebruiken. Volgens de WLTP-cyclus moet je 460 kilometer ver geraken op een volle lading.

De vernieuwde BMW iX3 wordt op de IAA in München voorgesteld en gaat vanaf september in productie. Bestellen kan nu al: de iX3 Inspring betaal je 69.950 euro, de uitvoering Impressive kost je 75.875 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws