Officieel: Pagani Huayra BC Pacchetto Tempesta viert tien jaar Huayra (2021)

Pagani Huayra BC Pacchetto Tempesta

Gezien de zeldzaamheid zou je het 'm niet geven maar de Pagani Huayra blaast dit jaar tien kaarsjes uit. Om dat te vieren lanceert Pagani de Pacchetto Tempesta, een tot 815 pk opgepompte Huayra BC met zes uitlaten en een unieke bodykit.

Tien jaar geleden stond (een klein deeltje) van autoland in rep en roer. Want Pagani ruilde de meesterlijke atmosferische Zonda in voor de met turbo's uitgeruste Huayra. Sommigen kwamen dit nooit te boven - en vinden derhalve de Zonda dé ultieme Pagani -, anderen konden de karrenvracht aan pk's en styling van de Huayra wel smaken. Hoe dan ook, het lijkt nog maar gisteren maar de Huayra is ondertussen al weer tien jaar op de markt. Om dat te vieren lanceert Pagani de Huayra BC Pacchetto Tempesta.

God van de storm

Doet de naam van deze supercar je alvast even duizelen, sta ons dan toe om het geheel wat beter te plaatsen. "Huayra" is een knipoog naar Huayra-tata, de god van de wind bij de Quechua in Zuid-Amerika. Daarmee maakte Pagani destijds natuurlijk duidelijk dat de opvolger van de Zonda turbokracht aan boord heeft. "BC" staat dan weer voor Benny Caiola, de eerste klant die ooit een Pagani kocht en ook een goede vriend van oprichter Horacio Pagani was. Pacchetto Tempesta is tenslotte Italiaans voor "Storm Pack". Want jawel, alles klinkt zo veel beter in het Italiaans.

Pagani Huayra BC Pacchetto Tempesta

Maar wat is deze Pagani Huayra BC Pacchetto Tempesta nu? Wel, buiten een verjaardagscadeau aan zichzelf is het eveneens een licht aangepaste variant van de Huayra. Te beginnen met enkele aerodynamische upgrades waaronder een nieuwe voorkant en een nieuwe spoiler achterop. Daarnaast introduceren de ingenieurs voor het eerst een "Soft Driving mode" om meer comfort te kunnen leveren. Maak echter niet de fout om te denken dat dit daardoor een softie is, want de 6-liter V12 achterin (van Mercedes) met twee turbo's wordt gekieteld tot 815 pk en 1.100 Nm koppel. Zes uitlaten (4 centraal en twee onderaan) maken het plaatje tenslotte af. Zes uitlaten en toch zo'n sierlijk voorkomen? Dat kan enkel Pagani...

Pagani Huayra BC Pacchetto Tempesta

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws