BMW doneert voor 1,15 mln euro aan auto's aan Belgische scholen

BMW doneert voor 1,15 mln euro aan auto's aan Belgische scholen

2021 lijkt wel hét jaar de worden voor BMW. Ze zijn nu al een half jaar marktleider , dat is ongezien is in hun Belgische geschiedenis. Veel wagens betekent veel onderhoud en bijgevolg ,veel nood aan techniekers.

Laat dat nu net een heel schaars goed geworden zijn. Er is met andere woorden een tekort op de arbeidsmarkt aan geschoold technisch personeel. Dat BMW 23 wagens aan verschillende scholen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië doneert is natuurlijk geen toeval. Het is slim gezien van de Duitsers. Immers, als leerlingen afstuderen hebben ze de BMW manier van werken in de vingers. BMW voorziet dan ook toegang tot alle technische schema's, iets wat een zeldzaamheid is volgens docenten autotechniek. De scholen ontvangen de BMW's met open armen. Hun wagenpark wordt zo in één klap een heel stuk jonger. Plus, ook nieuwe technieken als Plug-In Hybrids zitten bij de 23 modellen. De gedoneerde wagens worden trouwens geprepareerd voor diagnose-oefeningen en mogen niet op de baan.

BMW doneert voor 1,15 mln euro aan auto's aan Belgische scholen
Auteur: Auteur: Wim
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yannick 10:51
afbeelding van Yannick

Das knap! Zelf ooit op KDG Automotive Engineering gestu... sorry, geprobeerd.
weet nog dat daar toen 2 recente auto's stonden om uit elkaar te vijzen en diagnoses op te stellen. toch wel cool en uiteraard beter voor de toekomst dan te blijven oefenen op oude Nissan Sunny's of de zoveelste brakke Citroën

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws