Officieel: Fiat 500X Yachting druipt Italiaanse flair (2021)

Fiat 500X yachting

Fiat rolt vandaag een nieuwe variant van haar 500X uit. Geen Cross- of Sport-versie met aangepast bumperwerk, wel de 500X Yachting. Een uitvoering die zich laat kennen door een stoffen roldakje. Stijlvolle kleintjes maken, de Italianen weten hoe!

Op onze redactie valt er geen slecht woord over de Fiat 500X te rapen. Want de compacte crossover is een leuke verschijning in het straatbeeld die ook nog acceptabel rijdt. Daarnaast hebben we ons nooit afgevraagd of de 500X beter zou worden met een stoffen "sardienenblikdakje". Fiat beantwoordt evenwel de ongestelde vraag, want de 500X Yachting is hier!

Klassevol

Die 500X Yachting wil zich net als de 500c cabrio presenteren als een semi-cabrio. Het dak op deze crossover kan dus niet helemaal weg zoals bij pakweg de T-Roc cabrio of Range Rover Evoque destijds. Nee, op de 500X Yachting krijg je een stoffen dakje dat oprolt zoals je een sardienenblikje opent. Anders gezegd is dit een veel stijlvoller concept dan een glazen panoramisch dak dat open kan klappen.

Fiat 500X yachting

Het resultaat is een 500X met een brok extra charme. Al zeker getooid in de kleurstelling van de gelimiteerde Yacht Club Capri-uitvoering. Die geniet van een heerlijke blauwe lakkleur (Blu Venezia), witte koetslijn rondom, het nodige chroom en zelfs velgen met een blauw accent. Hét bewijs dat auto's niet altijd sportief maar ook klassevol mogen aangekleed worden. Vanaf september is de 500X als Yachting beschikbaar in België.

Fiat 500X yachting
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws