BMW start tests met X5 op waterstof [VIDEO]

BMW i Hydrogen NEXT

Begin vorig jaar stelde BMW de i Hydrogen NEXT voor, een X5 met elektromotor en waterstofbrandstofcel. De eerste prototypes van die X5 op waterstof rijden nu over onze Europese wegen om zo het productiemodel in 2022 te lanceren. Jep, BMW test de wateren der waterstof af.

Klassieke autobouwers leggen niet graag alle eieren in één mand. Daarom hadden we jarenlang diesel én benzine, stationwagens én SUV's. Volledig overstappen naar een elektrische aandrijving die aangedreven wordt door een accu is een grote stap. Misschien wel een té grote stap. Waardoor merken zoals BMW ook naar alternatieven zoeken. Dankzij de innige samenwerking met Toyota (lees: Z4 en Supra) is het Duitse merk nu ook begeesterd door waterstof. Volgend jaar zal het dan ook de i Hydrogen NEXT lanceren. De eerste prototypes daarvan rijden nu op onze Europese wegen.

Tot 374 pk, circa 500 km range

Die i Hydrogen NEXT is geen compleet nieuwe wagen. Nee, het Duitse merk gebruikt de X5 als basis en plaats een elektromotor en waterstoftank van 6 kg onder de carrosserie. Die waterstoftank wordt gebruikt om energie te sturen naar de elektromotor. Dat systeem is in staat om 170 pk op te wekken. Dankzij een compacte accu als buffer (die continu oplaadt wanneer niet het volle vermogen wordt gevraagd) kan de i Hydrogen NEXT bij korte acceleraties of inhaalmanoeuvres een extra stroomstoot krijgen. Daardoor komt het systeemvermogen in theorie op 374 pk te liggen.

Bekijk hier onze video over de i Hydrogen NEXT:

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws