Ford investeert 25 miljard in de EV tegen 2025

Ford EV

Ford heeft 25 miljard euro uitgetrokken voor de verder ontwikkeling van haar EV-producten de komende 4 jaar. Daarmee voegt het de daad bij het woord. Want eerder liet het merk met de blauwe ovaal al weten dat er tegen 2030 alleen nog maar elektrische Fords zullen verkocht worden in Europa en dat op de wereldmarkt 40% van de verkochte Fords elektrisch moet zijn in 2030.

Ford heeft de smaak van de elektrische auto te pakken. Want na de lancering van de Mustang Mach-e en F-150 Lightning doet het nu uit de doeken hoe zwaar het de komende jaren in zal zetten op de EV. Hoe klinkt 25 miljard euro je in de oren? Jep, dat is geen klein geld.

3 EV-platformen, eigen accu's

Jep, 30 miljard dollar (omgerekend 25 miljard euro) zal Ford tegen 2025 investeren in de ontwikkeling van haar EV-gamma. Met dat geld wil de Amerikaanse constructeur twee elektrische platforms ontwikkelen. Eentje voor pick-ups en big size SUV's, het andere voor compacte SUV's en small cars. Saillant detail: Ford liet eerder al weten dat het bij Volkswagen heeft aangeklopt om het MEB-platform te lenen. Dat platform wordt momenteel gebruikt voor onder andere de VW ID.3, Cupra Born, Skoda Enyaq en Audi Q4 e-tron. Ford zal dus op korte termijn over 3 platforms beschikken voor de ontwikkeling van EV's.

Naast platformen zal Ford ook in huis een grote som van het geld investeren in de ontwikkeling van accu's. Ford is één van de merken die volop werkt aan een solid-state-accu in samenwerking met Solid Power. Voor de productie gaat het dan weer in zee met SK Innovation, een Zuid-Koreaans bedrijf. Die samenwerking heet specifiek BlueOvalSK en zal in Amerika accu's gaan produceren. Het gaat de komende jaren snel gaan, wees daar maar zeker van.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws