Met de S van sportief: Bentley Bentayga S

Bentley Bentayga S (2021)

Bentley onthult vandaag een nieuwe variant van de Bentayga, toch wel de grote slokop in de verkoopcijfers van het merk. De Bentayga S nestelt zich tussen de Bentayga en de Bentayga Speed.

De Bentayga S is sportiever dan de gewone Bentayga maar laat de koper nog niet zo diep in zijn buidel tasten als de Bentayga Speed. Dynamischer dan zijn basis-broer is hij wel dankzij Bentley's Dynamic Ride, dat zorgt voor een actieve rolstabilisatie. Ook staat de luchtvering 15 procent harder opgesteld, om de rijdynamiek te verhogen. Een aangepaste Sport-rijmodus moet ervoor zorgen dat de kolos minder fel overhelt en strakker stuurt. Als afwerking krijgen de uitlaateindes een zwarte kleur en geeft het sportuitlaatsysteem de Bentayga S een ander geluid dan bij de gewone V8.

Bentley Bentayga S (2021)

Die V8 wordt trouwens ongewijzigd overgenomen in de Bentayga S. Zo krijgt hij ook 550 pk en 770 Nm, goed voor een 0-100 tijd van 4,5 seconden.

geen andere motor

We zien dus vooral technische opsmuk voor de Bentayga S. Toch worden die aanpassingen ondersteund door uiterlijke wijzigingen. Zo krijgt de S-versie ook een dikke dakspoiler en donkerder achterlichtunits. De bumpers werden forser gemaakt en natuurlijk zijn er S-badges op de voorste portieren. Tenslotte krijgt de Bentayga S ook nog specifieke 22 inch grote velgen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws