Audi wil premiumlaadstations gaan bouwen

Audi is bezig met het ontwikkelen van eigen laadstations. Daarmee wil ze de chauffeurs een plek bieden die hen comfortabel laat wachten in tijden waarin het opladen gemeengoed wordt.

Het oplaad-idee van Audi verschilt danig van de Superchargers bij Tesla. Bij die laders blijf je gewoon lekker in je auto zitten terwijl je voor een paar minuten de batterij weer oplaadt. Bij Audi wordt de ervaring vollediger want de docking stations zouden een heuse lounge ruimte krijgen om het de gebruikers naar de zin te maken.

met extra batterijen

De Audi-oplaadruimte krijgt een kubusvorm met eromheen zes laadpalen. Wie zijn Audi wil opladen, zou vooraf kunnen reserveren om zeker te zijn van zijn plaats. De maximale laadsnelheid bedraagt 300kWh, net iets meer dan de 270 kWh die bijvoorbeeld de e-tron GT aankan. Om voldoende energie te voorzien maakt Audi gebruik van batterijen die elektriciteit opslaan, met een maximum van 2,45 mWh.

Volgens Audi wordt de nood aan dat soort ervaring bij laadstations groter aangezien steeds meer mensen een elektrische wagen zullen gaan rijden. Ook bij Audi zelf breidt het aanbod gestaag uit, tegen 2025 wil het merk een goeie 20 verschillende elektrische modellen in het uitstalraam hebben staan. De lounge-laadoplossing van Audi wordt vanaf de zomer getest op kleine schaal, in samenwerking met een aantal partners.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
a b 09:13
afbeelding van a b

Ik ben benieuwd naar het financiële plaatje hiervan. En ik ben ook benieuwd wat er in die lounge gaat aanwezig zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws