Stellantis termineert contract met geheel dealernetwerk

Stellantis dealer

Stellantis, het moederbedrijf van onder andere Peugeot, Citroën, Opel, Alfa Romeo, Fiat en Jeep, heeft besloten alle contracten met huidige garages, dealers en servicepunten te termineren om nadien een nieuw distributienetwerk op poten te zetten. Daarbij zullen zonder twijfel verschillende dealers de deuren moeten sluiten en merken verder gegroepeerd worden onder één dak.

Het is een publiek geheim dat de relatie tussen Stellantis als importeur en de lokale garages op een laag pitje staat in Europa. Stellantis wil die relatie nu verbeteren door alle huidige contracten met garages, dealers en servicepunten te termineren. Juist ja...

Alle merken hier!

Sinds PSA (met onder andere Peugeot, Opel en Citroën in de portefeuille) en Fiat Chrysler( met onder andere Fiat, Jeep en Alfa Romeo in handen) de krachten hebben gebundeld tot Stellantis, is het duidelijk geworden dat de groep een overaanbod aan versnipperde dealers heeft. Een overaanbod dat Stellantis uiteraard graag wil stroomlijnen. Met merken van de groep die worden samengebracht onder één dak. Naar analogie met de Volkswagen Group.

Hoe Stellantis dit aan gaat pakken? Met een nogal botte bijl. Zo heeft het laten weten dat het de contracten termineert met alle dealers en servicepunten met een opzegtermijn van 2 jaar tijd. In 2023 wil het een nieuw distributienetwerk op poten zetten. Dat distributienetwerk zal bestaan uit garages die meerdere merken van de groep herbergen. Ben je dus momenteel een kleine lokale Citroën-dealer met beperkte ruimte, dan lijk je er bij voorbaat al aan voor de moeite. De keuze van Stellantis zal er zonder twijfel voor zorgen dat kleine lokale dealers zullen verdwijnen in het voordeel van grotere multimerkengarages.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws