Officieel: Genesis G70 Shooting Brake komt Europese premiums bekampen (2021)

Genesis G70 Shooting Brake (2021)

Genesis onthulde vandaag de G70 Shooting Brake. Die break de chasse wil graag een premium uitstraling met een sportieve look combineren.

De Genesis G70 heeft zowat de grootte van een Audi A4 en een BMW 3 Reeks. De Shooting Brake heeft met een lengte van 4,69 meter dezelfde afmetingen als de sedan maar dankzij de langer lopende daklijn kan de Shooting Brake 40 procent meer bagage laden. Wie dat wenst kan de zetel in een 40:20:40 verhouding neerklappen voor nog meer laadcapaciteit.

Bentley boys

Het interieur van de Genesis G70 Shooting Brake verschilt weinig van zijn sedanbroer, met een zwevende display voor de infotainment. Toch blijft de bediening via draaiknoppen in het interieur zitten. En wie niet op de details let, zou op basis van de persfoto durven wedden dat het om een Bentley gaat, vanwege de zetelstructuur en het gevleugelde logo op het stuurwiel. Bentley Continental Shooting Brake, iemand?+

Genesis G70 Shooting Brake (2021)

Qua looks is de Genesis G70 aan de buitenzijde nog altijd even wennen. Het is niet echt moeders mooiste maar de brute lijnen aan de voorzijde en de vele plooien in de motorkap kunnen wel bekoren. Dat wordt nu aangevuld met een achterzijde waar de achterlichtblokken direct opvallen. Die lopen namelijk door in de kofferklep maar worden toch onderbroken door een stukje carrosserie. De laadopening is niet de breedste, al is dat niet wat Genesis met de Shooting Brake wil bieden. Wel zien we de sportieve aspiraties terugkomen in de twee grote ovalen uitlaateindes, die geaccentueerd worden door rode reflectoren. Daartussen zit een diffusor. In het dak verwerkte Genesis een spoiler die schijnbaar overloopt in de achterruiten.

Genesis G70 Shooting Brake (2021)

Zo'n brute looks, dat moet een potente motor huisvesten... Wel, dat is deels waar. Geen V8'en te bespeuren maar Genesis mag wel een 3.3 V6 met 365 pk monteren, een cilinderinhoud die wij alvast kennen van de Kia Stinger GT. Daarnaast is er ook een turbogeblazen tweeliter met 250 pk en een 2.2 diesel met 200 pk.

Concrete data voor de lancering van de Genesis G70 Shooting brake zijn er niet, al geeft Genesis wel te kennen dat het model naar Europa komt. Sterker nog, het zou exclusief voor de Europese markt zijn ontwikkeld.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws