Subaru Solterra is elektrisch, verschijnt in 2022

Subaru Solterra

Subaru heeft vandaag te kennen gegeven in 2022 een volledig elektrische SUV te lanceren. Die Solterra wordt het technisch broertje van de Toyota bZ4X en moet het opnemen tegen pakweg de VW ID.4 en Nissan Ariya.

Nichefabrikant Subaru associeer je niet meteen met elektrische auto's maar kijk, ook het merk met de zes sterren in het logo beseft dat een EV broodnodig is om op wereldvlak nog relevant te blijven. Die elektrische auto heeft nu een naam: Solterra!

Moeder natuur

Lang hebben ze bij Subaru trouwens niet nagedacht over die naam, want Solterra is uiteraard een samenvoegen van de Latijnse woorden "Sol" (zon) en "Terra" (aarde). Met die naam wil Subaru moeder natuur eren en de relatie ermee bevorderen. Kijk, het zijn verdraaid slimme jongens en meisjes in marketingland.

Subaru Solterra

Interessanter vinden wij het feit dat deze Solterra de traditionele Subaru-kwaliteiten moet behouden. Het gaat dan over de go anywhere-mentaliteit van het Japanse merk. Het zijn vaak niet de meest flitsende auto's, bij Subaru, maar ze gaan wel een eeuwigheid mee en beschikken over de nodige offroadkwaliteiten. Lees je tussen de lijnen door, dan is het niet ondenkbaar dat de Solterra over twee elektromotoren zal beschikken (één op elke as) om zo vierwielaandrijving te simuleren.

anti-ID.4

Subaru gaat er dan ook prat op dat haar kennis van vierwielaandrijvingstechnologie wonderwel samen gaat met Toyota's voertuigelektrificatietechnologie. Al geven zowel Toyota als Subaru nog geen technische specificaties vrij. Wat we dan wel al weten over de Solterra? Dat het een C-segment SUV zal worden op het E-TNGA-platform (al spreekt Subaru van het e-Subaru Global-platform). Qua segment speelt de Solterra op het niveau van pakweg een Volkswagen ID.4, Nissan Ariya en Tesla Model Y.

Subaru Solterra

Afgaande op de eerste plaagplaat van Subaru is het trouwens duidelijk dat de Solterra het zelfde lijnenspel zal gebruiken als de Toyota bZ4X (foto hierboven). Net zoals de BRZ en GT86 zeer technisch verwante broertjes zijn. Handig natuurlijk, om de prijs wat te drukken. Het elektrisch broertje van de Outback, Forester en XV zal midden 2022 op de markt worden gebracht. Dit kan wel eens dé meest populairste Subaru worden in Europa... en ver daarbuiten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws