Brembo laat remmen rood oplichten, of blauw, of geel...

Remspecialist Brembo heeft een nieuwigheid die tuners wellicht zal doen watertanden. De remmenbouwer lanceert een rem met LED-verlichting. Het kan niet vroeg genoeg kerstmis zijn voor sommigen.

De G Sessanta caliper concept is eigenlijk vooral bedoeld voor motoren, al laat Brembo weten dat er later ook een soortgelijk systeem op auto's kan ingebouwd worden.

De LED-gekleurde remklauwen hebben natuurlijk vooral een aandachtsfunctie. Need for Speed Underground-gewijs door de stad rijden was nog nooit zo remheerlijk. Daarnaast kunnen de rem- euh -lichten ook een praktische functie hebben. Denk maar aan een indicatie wanneer de remkussens aan vervanging toe zijn. Al zou ik zelf niet met een knipperende auto over de snelweg willen rijden. Tenslotte zouden de LED-remklauwen volgens Brembo ook dienst kunnen doen als extra remlicht en zouden ze het voertuig meer zichtbaar maken terwijl het vertraagt.

Voor het ontwerp van de G Sessanta caliper concept greep Brembo terug naar tekeningen uit 1972, waarop Brembo's remwerk van destijds uitgewerkt zijn. De geschiedenis doet zo dienst als visie op de toekomst. Het is niet voor het eerst dat Brembo de remmen sexier wil maken. In 2019 experimenteerden ze al met patronen op de remmen en eerder dit jaar lanceerden ze al remschijven met spiegelend effect.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
MilleMiglia 14:31
afbeelding van MilleMiglia

Wel vaak genoeg je auto wassen dan want anders zijn de lampjes niet meer zichtbaar door het remstof

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws