Belgische Kerv lanceert elektrische driewieler in 2022

Kerv Belgie

Ooit al gehoord van Kerv Automotive? Wel, vanaf nu wel! Het Belgische automerk is volop bezig met de ontwikkeling van een driewieler met kantelende cockpit. De Nederlandse Carver One lijkt eindelijk concurrentie te krijgen.

Kerv Automotive klinkt je waarschijnlijk niet bekend in de oren. De kans dat je echter al van het Belgische Punch Powertrain hebt gehoord is waarschijnlijk groter. Enkele managers van die versnellingsbakkenfabrikant hebben met Kerv in 2016 een hobbyproject uit de grond gestampt. De missie? Een driewieler op de markt brengen met kantelende cockpit. Net zoals onze bovenburen al deden met de Carver One.

200 km range

De Kerv wil evenwel een andere markt gaan bespelen dan de Carver One. Want waar de One tegenwoordig een elektromotor aan boord heeft die maximaal 45 km/u loopt, kan deze Kerv +160 km/u halen met zijn 204 pk sterke elektromotor. Meer nog, het Belgische Kerv schuift ook een 1.5-liter turbobenzine naar voren die via een CVT 140 pk naar de achterwielen mag sturen. Goed voor een top van 185 km/u. Als je durft natuurlijk...

Kerv Belgie

Nog wat interessante specificaties? Voor de elektrische Kerv wordt een accu van 24 kWh gebruikt. Met een verbruik van amper 10.5 kWh per honderd kilometer is daardoor een range van zo'n 200 kilometer haalbaar. Met 860 kilogram is deze Kerv voor een EV trouwens ook een absoluut lichtgewicht. Al kan je natuurlijk moeilijk zeggen dat deze tweezitter een rechtstreekse rivaal is voor een elektrische auto zoals de Zoe.

Van lange adem

2022, dat is het jaar waarin Kerv haar driewieler in productie wil brengen. Saillant detail: in 2016 pochte het bedrijf al dat het haar voertuig zou lanceren in 2017. Dat bleek dus iets té optimistisch te zijn. In 2016 was het bedrijfje trouwens nog in Eindhoven gevestigd, ondertussen vertoeft het in het Belgische Houthalen-Helchteren.

Hoewel Kerv volledig los staat van Punch Powertrain is het niet onrealistisch dat de joint venture die Punch in 2018 aanging met het Chinese XPT er voor gezorgd heeft dat het project even tot stilstand kwam. Want de managers van Punch Powertrain hadden in die periode zonder twijfel belangrijkere knopen door te hakken. Sinds enkele maanden is Kerv echter terug opvallend actief. Met een nieuwe website en de nodige teasers op sociale media. Kopen kan momenteel nog niet, investeren wel.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Vaeremans Jan 15:24
afbeelding van Vaeremans Jan

Ik ben verkocht voor een Kerv ev

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws