Aiways toont citroengele U6 aan buitenwereld

Aiways U6 2021

Bij ons brengt Aiways zijn U5 nog maar pas via autodealer Cardoen op de markt, in thuisland China toont het alweer een nieuwe wagen. Deze keer gaat het om iets wat lijkt op een kruising tussen een Polestar 2 en een BMW X6.

Helemaal definitief zijn de beelden van de Aiways U6 nog niet, de designers zijn nog de laatste hand aan het leggen aan de achterpartij. maar de PR-machine kon niet wachten en lanceerde al enkele beelden van het exterieur en een render van het interieur.

De Aiways U6 krijgt hetzelfde More Adaptable Structure (MAS)-platform als de U5 maar krijgt een andere vormgeving dan zijn volle SUV-broeder. Het begint al met de aflopende daklijn maar we zien ook andere koplampen en ook de voorbumper doet dynamischer aan. De Aiways U6 is een elektrische rakker en dus krijgt hij ook een laadopening, al zit die ook ergens anders dan bij de U5. Verder wordt het accupakket onder de wagen geaccentueerd door vier strepen in koetswerkkleur over de zwartgelakte onderzijde. Die onderzijde is trouwens rondom rond zwart gelakt om de U6 een stoerder uiterlijk te geven.

Aiways U6

Het interieur van de Aiways U6 is bewust minimalistisch gehouden. Zo krijgt de bestuurder alle info te zien op een smal scherm achter het stuur, bijgestaan door een groot scherm op de middenconsole. De vliegtuighendel bovenop de middentunnel ziet er wat uit als de handrem van de Ford S-Max maar dient eigenlijk om de rijrichting aan te geven. Het stuur is tweespakig, al lijkt het door het chrome accent onderaan dat er wel een derde spaak op zit.

Aiways U6
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mathieu 13:03
afbeelding van Mathieu

Klein vraagje: ging er geen Europees verbod komen om al rijdend nog een touchscreen te bedienen? Hoe los je het op in dit geval waar er geen fysieke knoppen meer zijn? Hetzelfde geldt voor andere merken uiteraard. Alles wordt/is touch...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws