Mercedes-Maybach S 480 gaat op dieet (2021)

Mercedes-Maybach S 480

Mercedes-Maybach lanceert een nieuw basismodel voor de S-Klasse in hun exclusieve gamma. Omdat de grote motoren toch niet zo goed verkopen?

De nieuwe Mercedes-Maybach S 480 is er eentje die enkel in China aangeboden zal worden. Als uitloper van het salon van Shanghai laat Mercedes weten dat de nieuwe instapversie van de Maybach S-Klasse de S 480-naam zal dragen. Dat wil tegenwoordig niks meer zeggen over de cilinderinhoud. Deze basisversie krijgt namelijk een drieliter zespitter onder de kap, in de Maybach-lijn die eerder pronkte met V8- en V12-motoren. Deze nieuwe versie is goed voor 367 pk en 500 Nm. Daarmee haalt de chauffeur de 0-100 in 5,8 seconden, met een gelimiteerde topsnelheid op 250 km/u.

Merceds biedt de S 480 4Matic aan in China als alternatief voor de S 580 V8 en de S 650 V12. Dat gebeurt omdat China de eigenaar belast op cilinderinhoud en dan is een kleinere loninhoud natuurlijk wel interessant. De status haal je toch uit de lengte van je Maybach S-Klasse, en die lengte blijft natuurlijk ongewijzigd op 5,47 meter.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
this 09:07
afbeelding van this

Die 2 lelijke radarsensoren in de grille is toch echt niet aanvaardbaar bij zo'n duur model? Dat hadden ze toch echt beter mogen wegwerken.
Of ben ik te kritisch?

Yvesw 09:11
afbeelding van Yvesw

@This: Moest dat nu het enige zijn dat er mis was met deze Maybach. :-p De reguliere S-Klasse is zo'n statige auto. Al dat chroom en die duotone-lak maakt van deze Maybach vooral een gevalletje m'as-tu-vu. Geld koopt nog geen smaak...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws