Lotus: "Emira gaat dit jaar nog in productie"

Lotus Emira teaser 2021

Lotus ging begin dit jaar met de grove borstel door het gamma en kondigde toen aan dat de huidige modellen dit jaar nog opvolging zouden krijgen. Die opvolging wordt concreter, met de Lotus Emira.

Er is zelfs een datum voor de onthulling, waaruit blijkt dat het niet om loze beloften gaat van Lotus, zoals elf jaar geleden wel het geval was. 'Emira' is de benaming voor de 'Type 131' waarover we begin dit jaar nog schreven.

laatste klassieke verbranding

Klassieke Lotus-waarden moeten terug te vinden zijn in deze Emira, gecombineerd met comfort, luxe en technologie voor de markt van vandaag. Het lijkt dus eerder een luxe-Lotus te gaan worden dan een sportkarretje genre Elise. De smalle koplampen, brede heupen en het lage profiel geven de wagen wel een look die we durven gelijktrekken met wat we al van Lotus gewoon zijn.

Lotus Emira teaser 2021

De Emira zou de laatste Lotus worden met verbrandingsmotor, na deze sportwagen zou Lotus alleen nog hybrides en elektrische voertuigen gaan bouwen. Toch hint de Emira al naar die volgende modellen, zo tonen de teaserafbeeldingen al veel gelijkenissen met de Evija supercar die Lotus aan het voorbereiden is. Voor de verbrandingsmotor maakt Lotus gebruikt van een externe ontwikkelingspartner, al maakt het daarvan de naam nog niet bekend. Ze zouden wel in eigen groep kunnen gaan neuzen in de Volvo-schappen maar Lotus kondigde eerder ook een samenwerking aan met Alpine, uit de Renault-groep.

Lotus Emira teaser 2021
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws