Officieel: Alpina B8 Gran Coupé is M8 met klasse (2021)

Alpina B8 GC 2021

Duitse autoproducent Alpina is klaar met haar visie van de BMW 8 Reeks Gran Coupe. Die wordt gezegend met een discrete bodykit en onderhuids een 621 pk sterke 4.4-liter V8. Dit is de meest luxueuze manier om in een 8 Reeks richting de 324 km/u te vliegen.

Jawel, geen fout in de intro, Alpina is daadwerkelijk een autoproducent en geen tuner. Want alle Alpina's krijgen een eigen typeplaatje. Meer nog, het gros van auto's die Alpina bouwt rollen van de band bij BMW. Waar je dus ///M kan zien als de sportwagenafdeling van BMW, dan kan je Alpina bekijken als een afdeling die discretie en comfort wil verzoenen met indrukwekkende prestaties. Minder hooligan, meer maatpak dus. Niet anders bij deze B8.

Zelfzeker maatpak

Als basis neemt Alpina in dit geval de meer comfortabele M850i en niet de volbloed M8. Daarover giet het een subtiele bodykit die meteen in het oog springt bij Alpina-kenners. Met dank aan de lip vooraan, heerlijke 21-duims spaakvelgen en zelfzekere einddempers achteraan. Incognito kan je deze B8 moeilijk noemen... maar dat heeft meer te maken met de dimensies die de reguliere 8 Reeks Gran Coupe al tentoon stelt.

Alpina B8 GC 2021

Voor het interieur geeft Alpina haar klanten carte blanche. Waardoor ze naar hartenlust kunnen kiezen uit fraaie ledersoorten en verschillende houtsoorten. De kristallen iDrive-knop met Alpina-insigne is samen met het aangepaste stuur en Alpina-logo in de digitale instrumentencluster zowat de enige weggever dat je niet met een gewone 8 Reeks onderweg bent.

Potenter dan M8

Eenmaal het luxegevoel op punt staat neemt Alpina de performantie onder handen. Nu is de basis-M850i al geen doetje. Want de 4.4-liter twinturbo V8 met 530 pk is al een beest van een motor. Alpina past echter de turbo, intercoolers en uitlaatsysteem aan. Daardoor mag deze B8 beschikken over 621 pk en 800 Nm koppel. Ter info: dat is meer dan je krijgt in een M8 Gran Coupe. Beestig, zonder het van de daken te schreeuwen.

Alpina B8 GC 2021

Dankzij het toegenomen vermogen snelt deze B8 in alle comfort naar de 100 km/u in 3.4 seconden. Daarna kan je doorduwen naar maar liefst 324 km/u. Al pretendeert Alpina hier geen Ringmonster neer te zetten. Nee, de B8 is voor de succesvolle ondernemer die wil genieten van eersteklas comfort tijdens lange ritten en houdt van een lekker potje sturen. Extra onderstreept door het onderstel dat werd aangepast om een evenwichtig karakter naar voren te brengen. De meest begeerlijke BMW van het moment? Die vind je blijkbaar bij Alpina.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws