MG gaat dit jaar dealernetwerk verdubbelen in Europa

MG europa 2021 info

MG plant dit jaar een stormloop op Europa. Niet enkel met twee nieuwe modellen maar ook met een verdubbeling van het aantal dealers in onze regio. MG wordt daarmee het eerste automerk dat op grote schaal enkel EV's en plug-ins aanbiedt in Europa.

Vorig jaar was - ondanks Corona - een sterk jaar voor MG in Europa. Met een verkoop die maar liefst 81 procent toenam tegenover 2019. Met een totaalverkoop van 25.190 auto's blijft het Britse merk echter een kleine speler op ons continent. Daar wil het de komende jaren verandering in brengen.

Brand Awareness

Op dit moment heeft MG zo'n 100 dealers in Europa. Daarvan wil het tegen het einde van dit jaar 200 stuks maken in dertien landen. Met een sterke focus op Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Zweden en Noorwegen. Al wordt ook het potentieel succes in Nederland en België niet onderschat. 2021 staat voor het merk alvast in het teken van brand awareness in Europa. Om zo MG terug bekend te maken bij het grote publiek na een lange afwezigheid.

MG Marvel R

Daarvoor steunt het op een reeks sterke producten die het dit jaar zal lanceren. Zo krijgen de huidige elektrische ZS EV en plug-in EHS dit jaar gezelschap van SUV Marvel R EV en stationwagen MG5. Waardoor het automerk een mooi gamma van modellen aan kan bieden. Daarnaast doet het gerucht de ronde dat MG dit jaar nog een elektrische coupé zal tonen als knipoog naar het sportieve verleden van het merk. Die auto zou dan in 2022 kunnen verschijnen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws