Aston Martin Vantage F1 Edition doet het met 528 pk (2021)

Aston Martin F1 Safety Edition

Het Britse Aston Martin viert haar terugkeer naar de F1 met een gelimiteerde versie van de Vantage. Die Vantage F1 Edition is in essentie de straatlegale variant van de safety car die het merk levert voor het kampioenschap. Met net wat extra pk's onder de kap.

Begin deze maand wist Aston Martin met trots te meldden dat ze officiële hofleverancier worden op het vlak van safety cars voor de Formule 1. Vandaag vieren ze dat met een gelimiteerd model van de Vantage. Die Vantage F1 Edition is de safety car minus de rolkooi en lichtbalk op het dak.

Trackday ready

Omdat ze bij Aston Martin wat beschaamd waren om een speciale editie te lanceren met enkel een extra streep op de motorkap, besloten ze ook de motor onder die kap te kietelen. De 4-liter twinturbo V8 (van Mercedes) wordt opgekrikt naar 528 pk en 685 Nm koppel. Daarnaast werd ook de automaat onder handen genomen voor snellere schakeltijden. Volgens Aston is deze F1 Edition daardoor beter afgestemd op trackgebruik.

Aston Martin F1 Safety Edition

Niet in het minst omdat ook het onderstel onder handen werd genomen. Het gaat dan over aangepaste dempers en veren afgesteld voor circuitgebruik. Achterop kan je tenslotte een serieuze spoiler tegenkomen. Die moet voor 200 kg extra neerwaartse druk zorgen op topsnelheid. Hoewel niet specifiek in de markt gezet als een gelimiteerde versie, zal deze Vantage F1 Edition een exclusieve verschijning worden.

Aston Martin F1 Safety Edition

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws