Mini lanceert laatste model met verbrandingsmotor in 2025

MINI heeft aangekondigd het pad met fossiele brandstoffen te verlaten. In 2025 zullen ze hun laatste model met vebrandingsmotor lanceren. De tijden veranderen snel.

BMW's merk MINI heeft besloten te doen wat smart van Mercedes al een tijdje terug deed: de benzinemotoren vaarwel zeggen. Na 2025 zal het Britse merk alleen nog elektrische wagens lanceren om tegen 2030 alleen nog maar EV's in het gamma te hebben.

geleidelijk aan

Die plannen werden bekend gemaakt door BMW's CEO Oliver Zipse tijdens de jaarlijkse persconferentie. MINI wordt daarmee het eerste merk van de BMW-group dat volledig elektrisch zal werken. Hat moet overigens niet van 0 starten, want de MINI Cooper SE zit als elektrische wagen al een tijdje in het gamma.

MINI zal tegen 2023 de volgende generatie Countryman zowel met benzine- als elektrische motor aanbieden om vervolgens steeds meer elektrische voertuigen te introduceren. Daarvoor zal het gebruik maken van een speciaal daartoe bestemd EV platform dat samen met Great Wall Motor wordt ontwikkeld.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws