Nissan NV300 facelift draait z'n neus om (2021)

Nissan heeft de NV300 een facelift gegeven. Ook de binnenzijde werd daarbij niet vergeten. Zo kan het busje er weer een poosje tegen.

De personenwagenversies van bestelwagens zijn altijd kantje-boordje als het op design aan komt. Want hoe geef je een zeecontainer toch een aantrekkelijk design?

vooral vooraan

Bij Nissan voeren ze de facelift alvast uit door de grille schijnbaar ondersteboven te zetten. Niet echt natuurlijk maar waar de chrome lijn vroeger onder de grille doorliep, lijkt hij nu van bovenaf langs weerszijden over de grille te druipen. Het geeft het busje een soort Transformerachtig uitzicht, dat aangesterkt wordt door de nieuwe koplampen. Ook de motorkap werd aangepast, een aantal nerven geven de voorzijde van de auto zo wat meer karakter.

maar ook vanbinnen

Aan de binnenkant zien we ook een aantal veranderingen. Zo oogt de bekleding niet meer zo goedkoop als voorheen op de basisversies. De NV300 krijgt verder ook een nieuw dashboard, net als zijn Renault Trafic-neef. Ook brengt de facelift de klant een hoop extra veiligheidshulpen, zo vind je adaptieve cruise control, actieve noodremhulp, rijstrookwaarschuwing en dodehoekwaarschuwing.

Nissan biedt de NV300 Combi in verschillende configuraties aan, gaande van een vijfzitter, over versies met 6, 7, 8 en zelfs 9 zitplaatsen. Het laadvolume zonder alle achterbanken erin bedraagt 8,6 m³, in het interieur zelf werden de opbergmogelijkheden vergroot naar een totaal volume van 88 liter.

dezelfde motoren

Onder de gewijzigde motorkap van de NV300 vind je nog altijd dezelfde 2.0 dCi-motoren, al werd er wel wat aan de uitstoot gedaan. Op zich heb je nog altijd keuze tussen vermogensversie gaande van 110 pk tot 170 pk.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws