Lotus wuift huidige modellen uit met speciale reeks

Lotus kondigde vorige maand aan dat de huidige line-up op de schop gaat. Omdat die nieuwe modellen eraan komen, mag het gamma van vandaag de deur uit met wat extra's.

Of je nu een massaproducent bent of een nichespeler, een actiemodelletje zwengelt de verkoop steeds weer wat aan. Ook bij Lotus, waar ze Final Editions van de Elise en Exige lanceren.

Beide modellen krijgen een aanvuring van de prestaties en een extra kit, daarbovenop krijgen ze ook wat extra accenten die hen onderscheiden van de gewone versies.

lotus elise sport 240 final edition

Zo krijgen beide modellen desgewenst het Azure Blue of het Racing Green als kleuroptie, al kan je ook voor zwart kiezen. De Elise Sport 240 krijgt 20 pk extra ten opzichte van de gewone Sport 220-instapper en kan de 0-60 mph doen in 4,1 seconden. Je legt er 47.479 euro voor neer, exclusief belasting.

Maar deze is niet de enige versie. Lotus voorziet in totaal vijf nieuwe versies. Het gaat om bovenstaande Elise Sport 240, de Elise Cup 250, Exige Sport 390, Exige Sport 420 en Exige Cup 430. De laatste is de duurste, met een prijs van 108.403 euro, zonder belastingen.

lotus exige sport 420 final edition

Voorzie wat aanpassingen aan het chassis van de Exige Sport 420, zoals driewegs instelbare Nitron dempers. Hij krijgt ook AP Racing remklauwen en Michelin Pilot Sport Cup 2 banden. De Elise Cup 250-versie mag dan weer genieten van een bijgewerkt aero package dat meer downforce genereert. Hij ziet zijn gewicht echter niet dalen, zodat de Exige Sport nog steeds 931 kilogram weegt. Een pluimgewicht, toch?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws