MINI-gamma ondergaat grote facelift, behalve Countryman en Clubman (2021)

mini-hatch-cabrio-2021

MINI geeft in één ruk het hele gamma een facelift. Niet verrassend, want ook bij de vorige faceliftronde pakte de designafdeling ze ineens allemaal tegelijk aan.

Dat spaart een hoop productiekosten en evenveel geharrewar met onderdelen die nu wel of niet facelift zijn. Want de MINI's zitten tegenwoordig bijna allemaal op dezelfde leest geschoeid. Enkel de MINI Clubman en MINI Countryman zullen nog wat moeten wachten op hun nieuwe snoet.

nieuwe snoet

Maar voor de MINI Hatch, de MINI 5-door, de Cabrio en de Electric zit er dus vernieuwing in de doos. Nochtans kregen de modellen in 2018 al een facelift. De tweede generatie van de MINI-revival gaat dan ook al een jaar of zeven mee, voor de Cabrio is dat vijf jaar. Bij de nieuwe facelift verandert vooral de snoet, waarbij de bumper hertekend is en de nummerplaat op een meegespoten stuk zit. Daarrond zit een soort open vissenbek in een contrasterend glanzende tint zwart - of chrome bij de MINI One. Geen mistlampen meer op de MINI, die zijn vervangen door kleine luchthappers. MINI biedt wel standaard ledkoplampen aan.

mini-hatch-cabrio-2021

Achteraan is het vooral de gewijzigde achterbumper die in het oog springt. Verder bleven de designers weg van de achterzijde. Voor het dak kozen ze twee mogelijke kleuren, die overlopen in drie nieuwe carrosseriekleuren; Rooftop Grey, Zesty Yellow en Island Blue. Lager op de wagen zien we nieuwe 17 of 18 inch velgen.

mini-hatch-cabrio-2021

Ook binnenin zijn er wijzigingen. Daarbij heb je voortaan recht op een 8,8 inch groot infotainmentscherm met verbeterde visuele afwerking. Ook is er meer keuze in interieurverlichting. Verder zijn de wijziginen eerder onopvallend. Zo zit er een aangepast stuurwiel op de MINI en verwerkte men meer pianolak op de middenconsole van het dashboard.

mini-hatch-cabrio-2021

MINI voorziet geen nieuwe motoren, al zijn er wel lichte wijzigingen in het aanbod. Zo is de MINI Cooper S tegenwoordig wat vermogen kwijt. Dat zakt namelijk van 192 naar 178 pk, waarschijnlijk om de uitstoot te drukken. Toch levert de Cooper S volgens MINI nog steeds gelijkaardige prestaties.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 10:23
afbeelding van FLP

Oei... Ze worden er met de jaren niet bepaald mooier op he.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws