Officieel: MG EHS is eerste MG plug-in op onze markt (2020)

MG EHS plugin hybrid 2020

MG presenteert vandaag haar tweede model op onze markt. De MG EHS is de eerste plug-in van het Britse merk en kondigt de verdere uitbreiding van het gamma aan.

MG maakt voor de EHS gebruik van een 162 pk sterke 1.5 turbomotor die wordt gekoppeld aaneen elektromotor en een 16,6 kWh lithium-ion accu. Beide motoren samen leveren een totaalvermogen van 258 pk en 370 Nm. Een 0-100'je doe je daarmee in 6,9 seconden. MG laat verder nog weten dat de CO2-uitstoot voor de EHS op 43 g/km werd vastgelegd. Om het verbruik te drukken is de SUV voorzien van een regeneratief remsysteem. Daarbij wordt de energie die vrijkomt bij het remmen opgeslagen en hergebruikt.

Volledig elektrisch raakt de MG EHS 52 kilometer ver, met de 3,7 kWh lader doe je de accu in 4,5 uur weer helemaal vol. Het vermogen wordt overgebracht via een tientrapsautomaat, om alles boterzacht te laten verlopen. Daarbij krijgt de benzinemotor zes versnellingen ter beschikking en neemt de elektromotor er vier voor zijn rekening.

MG EHS plugin hybrid 2020

De MG EHS plug-in hybrid valt een klasse hoger uit dan de MG ZS EV. Daardoor biedt hij ook meer ruimte aan zijn inzittenden. Hij meet 4,57 meter lang en is 1,66 meter hoog, met een wielbasis van 2,72 meter. Hij biedt 448 liter bagageruimte en met neergeklapte achterbank kan die worden uitgebreid tot 1.378 liter.

digitaal interieur

Ook digitaal is de EHS mee met de wereld. Zo krijg je zicht op een 12,3 inch grote instrumentencluster. In het dashboard zit nog eens een 10,1 groot display waarmee de infotainment bediend kan worden. Daar zit een TomTom-navigatie in en ook een DAB digitale radio. Ook is het systeem compatibel met Apple CarPlay en Android Auto.

Ook op vlak van veiligheid hoef je je geen zorgen te maken. Zo behaalde de benzineversie al vijf Euro NCAP-sterren. MG bundelt de veiligheidssystemen onder de noemer 'MG Pilot'. Daarin zit onder meer de Adaptive Cruise Control, Blind Spot Information System, Forward Collision Warning, Automatic Emergency Braking, Lane Departure Warning en een 360 graden camera.

MG EHS plugin hybrid 2020

De MG EHS is direct beschikbaar en kost in België 34.985 euro, inclusief BTW. Hij is verkrijgbaar in twee uitrustingsniveaus, en krijgt vier mogelijke carrosseriekleuren: zwart, wit, zilver of rood.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws