MG HS is eerste plug-in bybride in 't Europese gamma (2020)

MG HS plug-in hybrid 2020

MG heeft zich sinds korte tijd weer op de Europese markt genesteld. Vroeger waren ze hier als sportwagenbouwers, tegenwoordig is het merk synoniem voor een prijskraker van een elektrische crossover. Dat model wordt nu aangevuld met een plug-in hybride crossover, de HS.

De HS bestaat in thuisland China ook als elektrisch model, maar voor Europa kiest MG ervoor om de plug-in hybride HS in te voeren. De HS komt net als de ZS in het C-segment terecht, al promoot MG hem vooral als een ruime SUV.

kijken naar china

Voorlopig geeft MG geen specificaties van de HS vrij, al kunnen we naar China kijken om te zien wat de specs zijn van de HS die daar al een tijdje rondrijdt. Die is 4,57 meter lang en 1,88 meter breed. Hij is daarmee groter dan de benchmarks in het segment, zoals de Nissan Qashqai.

MG HS plug-in hybrid 2020

75 chinese kilometers

Onder de kap van de plug-in hybride zit in China een 1.5 van GM-makelij, met 169 pk en 250 Nm. In combinatie met de elektromotor heeft hij - nog steeds in China - 258 pk veil. Daarmee haal je de 0-100 in een snelle 7 seconden. Het accupakket heeft een capaciteit van 16,6 Wh, goed voor 75 kilometer actieradius, al kan de WLTP in Europa daar wel nog wat kilometers af doen. De HS plug-in wordt geleverd met een automaat en voorwielaandrijving. Behalve de plug-in versie krijgt hij in Azië een 169 pk sterke 1.5 liter viercilinder met turbo. Een andere versie is er met 2.0 turbo en 230 pk.

MG HS plug-in hybrid 2020

De eerste MG HS plug-in hybrides worden in 2021 op de Europese markt verwacht. Prijzen zijn nog niet bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws