Dromen mag: Aston Martin Victor is one-off (2020)

Aston Martin presenteert dezer dagen deze Victor ter gelegenheid van het Concours of Elegance in London. Eén van de weinige Concours die doorgaan en dus deze blikvanger mee krijgt.

De wagen is een uniek exemplaar dat door de Q-afdeling van Aston Martin werd gemaakt. Q is voor Aston Martin de exclusieve afdeling waar dromen nooit te gek zijn om tot werkelijkheid te maken. Die afdeling communiceert echter niet al te vaak over de exclusieve wagens die ze voor specifieke klanten maken. Deze beelden komen dan ook niet van de constructeur zelf, wel via Classicdriver.com die de foto's van fotograaf Alex Lawrence gebruikt.

Aston Martin Victor (2020)

retro invloeden

De Victor is een model met heel wat verwijzingen naar de periode waarin Victor Gauntlett de touwtjes in handen had bij Aston Martin. Die periode ligt in de jaren 80, waarbij hij er in 1986 voor zorgde dat James Bond opnieuw in een Aston Martin ging rijden in The Living Daylights. De links met de auto's in die periode zijn niet ver te zoeken; je ziet ze in de ronde koplampen, de grote grille en de rechte neus. Ook achteraan is de verwijzing naar de Aston Martins uit de jaren 80 goed te zien.

Ook in het interieur lieten de ontwerpers de hedendaagse vormen en kleuren mooi overvloeien in de retro-accenten. Carbon wordt gebruikt in het interieur en het exterieur, om de dynamische kant van de Victor te benadrukken.

Aston Martin Victor (2020)

Technisch zou deze Victor onderdelen van de One-77 combineren met die van de Vulcan. De 7.3 V12 werd onder handen genomen door Cosworth en braakt daardoor een dikke 836 pk en 821 Nm uit. Alle vermogen wordt op de achterwielen overgebracht via een manuele zesversnellingsbak.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Hippus 18:17
afbeelding van Hippus

Binnenkort te bekijken bij "Aston Martin Antwerp" te Wommelgem. Dit staat toch te lezen op hun facebook-pagina.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws