Porsche Taycan krijgt update, acceleert nu sneller

porsche taycan

Wie in 2021 een Taycan koopt, krijgt daar een update bovenop waardoor de wagen sneller accelereert, upgrades krijgt voor het opladen en nog wat kleine veranderingen ziet gebeuren.

Het zijn de kleintjes die het 'm doen, want met de update kan de Taycan Turbo S 0,2 seconden sneller van 0 naar 200 km/u rijden. Tegenwoordig doe je dat - met Laucnh Control ingeschakeld - in 9,6 seconden.

sneller en spaarzamer laden

Ook het laden gaat voortaan sneller. Naast de standaard laadunit van 11 kW maakt Porsche een lader van 22 kW beschikbaar waardoor de oplaadtijd gehalveerd wordt naar 4,5 uur. Deze lader wordt niet standaard maar komt op de optielijst terecht. Wat je ook kan doen, is een laadbegrenzing opstellen. Normaalgesproken laad je met vermogens tot 270 kW, maar om de levensduur van de accu wat te sparen kan je ook een begrenzing op 200 kW instellen met Battery Preservation.

porsche taycan

Naast de updates aan de motor en zijn energievoorziening voert Porsche een jaar na de lancering nog wat andere updates door. Zo is er een nieuw kleuren-Head Up Display te verkrijgen en krijg je ook de Smartlift functie op je optionele adaptive air suspension, zodat je makkelijker over snelheidsremmers kan rijden.

Wie graag af en toe wat aanpassingen uitvoert, kan nu nieuwe veiligheidsupgrades 'over the air' doen met de Fonction on Demand. Zo is er Active Lane Keep Assist en Porsche InnoDrive voor 19,50 euro per maand (808 euro in volledige aankoop), en heb je ook en Porsche Intelligent Range Manager voor 10,72 euro per maand (398 euro in volledige aankoop).

porsche taycan

Na een jaar vond Porsche het ook tijd om wat nieuwe kleuren te lanceren. Zo zijn er Frozenberry Metallic, Mahogany Metallic, Cherry Metallic, Chalk, Coffee Beige Metallic, Neptune Blue en Ice Grey Metallic voor het exterieur en zie je in het interieur vijf nieuwe tinten verschijnen. Ook nieuw is het Carbon Sport Design Package, met wat koolstofvezel accenten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws