Mercedes-AMG GT Coupé en Roadster krijgen bescheiden update (2020)

Mercedes-AMG GT basisversie 2020

De nieuwe Black Series mag dan wel met alle aandacht gaan lopen zijn, op het instapniveau van de Mercedes-AMG GT Coupé valt er ook nieuws te rapen. Die ziet, net als de Roadster, zijn basisversie opgewaardeerd met meer pk’s en een uitgebreidere uitrusting.

Met 730 pk is de nieuwe Mercedes-AMG GT Black Series een monster. De kloof met de instapversie van de AMG GT Coupé, die met 476 pk ook al niet bepaald om vermogen verlegen zit, wordt daardoor wel behoorlijk groot. Mercedes brengt daar nu verandering in: het vermogen van de 4.0 V8 met twee turbo’s wordt nu opgekrikt naar 530 pk. Daarmee komt de AMG GT S, die 522 pk sterk is, te vervallen. De Roadster krijgt dezelfde upgrade.

Mercedes-AMG GT basisversie 2020

De AMG Ride Control-ophanging met adaptieve dempers maakt voortaan deel uit van de standaarduitrusting, net als een elektronisch sperdifferentieel, stevigere remmen, en een Race-rijmodus. Meesturende achterwielen zijn op de basisversie voortaan optioneel, op voorwaarde dat je het AMG Dynamic Plus-pakket kiest. Een donker Night Edition-pakket doet eveneens zijn intrede. In november staan de opgewaardeerde basisversies bij de dealer.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws