Volkswagen Golf R-Line blikt vooruit op volbloed R

Volkswagen Golf R-Line 2020

Nu we de voorbije dagen zowel de Arteon R als Tiguan R op ons bord kregen, leek het logisch dat Volkswagen ook de Golf R vanonder het deksel zou halen. Nou, eerst de amuse-bouche genaamd R-Line verteren!

Benieuwd hoe het R-derivaat van de nieuwe Golf er uit zal komen te zien? Wel, kijk dan maar eens goed naar deze Golf R-Line, de nieuwste toevoeging in de line-up van het merk. Die R-Line neemt dan ook 80% van de volbloed R zijn designkenmerken over.

320 pk

Wat die laatste 20 procent dan in zal houden? Wel, vooreerst een verlaagde rijhoogte, uiteraard. Daarnaast zullen er ook R-specifieke velgen zijn te vinden die grotere remschijven herbergen. Als je dan nog een subtiel gegroeide spoiler achterop en vier einddempers er bij denkt, dan hebt je de Golf R te pakken!

Volkswagen Golf R-Line 2020

Over de specificaties bestaan ook eigenlijk geen geheimen meer. Want je kan er prat op gaan dat de Golf R de aandrijflijn van de Arteon R en Tiguan R over zal nemen. Het gaat dan over een 320 pk (420 Nm) sterke 2-liter viercilinder turbobenzine die zijn kracht naar de vier wielen stuurt via een automaat met zeven trappen. Spanend? Al even niet meer. Doeltreffend wapen? Zonder twijfel!

Volkswagen Golf R-Line 2020
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 10:03
afbeelding van FLP

Zzzzzzzz... Wat een saai ontwerp.
Voor mensen die een low key sleeper willen, wordt de nieuwe Golf R mss nog wél interessant.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws