Gek: Toyota ontwikkelde GR Yaris voor rally, zal de auto niet gebruiken in WRC 2021

Toyota GR yaris WRC

Toyota Gazoo Racing heeft officieel te kennen gegeven dat het geen rally-afgeleide van de GR Yaris in zal zetten voor het rallykampioenschap volgend jaar. En die GR Yaris... die werd specifiek ontwikkeld om een rally-afgeleide te kunnen bouwen. Of Toyota compleet de weg kwijt is?

Spring even mee naar januari van dit jaar. Het Covid_19-virus sluimerde over onze aardbol maar in de meeste contreien was het business as usual. En Toyota, die haalden plots het doek van de GR Yaris, een compleet van de pot gerukte homogatiespecial om het WRC-kampioenschap te kunnen domineren. Nu, 6 maanden later heeft Toyota echter besloten de GR Yaris niet als basis te zullen gebruiken voor de rallywagen van het WRC volgend jaar.

Snelle besparing

In de plaats zal Toyota verder strijden met haar huidige iteratie van de Yaris-rallywagen die gebaseerd is op de vorige generatie Yaris. Oorzaak? Je raadt het nooit: Corona. Althans, Toyota zegt het niet met die woorden maar het is duidelijk dat het merk, net zoals andere automeren, dit jaar een serieuze financiële klap heeft gekregen. Waardoor het haar uitgaven tot een minimum wil beperken.

Toyota GR yaris WRC

Moet je dan kiezen tussen een volledig nieuw product dat snakt naar (dure) ontwikkeling of ééntje dat je al even in de garage hebt staan, dan is het snel duidelijk. Toyota heeft dan ook besloten alle tests met de GR Yaris in WRC-trim stil te leggen. Waardoor we ten vroegste in het kampioenschap van 2022 de nieuwe WRC-wagen van Toyota te zien zullen krijgen. Of deze beslissing ook een impact zal hebben op de reguliere GR Yaris is momenteel niet duidelijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws